Grimstad golfklubb har etablert et eget satsningsprogram for juniorer som viser gode resultater.

Det er andre året klubben sender et juniorlag til lag-NM, og i år var det Fredrik Gundersen, Thomas Tønnesøl, Jakob Ludviksen og Benjamin Mørland som fikk muligheten til å prøve seg i norgestoppen.

Lovende juniorspillere: Dette juniorlaget representerte Grimstad golfklubb i årets lag-NM: Fredrik Gundersen (f.v.), Thomas Tønnesøl, Jakob Ludviksen og Benjamin Mørland. Foto: privat

Fornøyd

– Det var andre og siste gangen jeg deltok i lag-NM for juniorer. Det er veldig tungt å spille 54 hull på to dager, men det er utrolig gøy å reise sammen og spille som et lag i en turnering. Jeg er fornøyd med resultatet, sier Thomas Tønnesøl (19).

– Vi har gode trenere og et godt støtteapparat som gjør det mulig for oss juniorer å utvikle oss til å kunne spille i slike store turneringer, legger han til.

Varmer opp: Juniorgolferne fra Grimstad golfklubb finjusterer svingen på driving rangen. Foto: privat

Bli kjent

Mesterskapet ble arrangert på Onsøy Golfklubb i Fredrikstad.

– På tirsdag spilte guttene en innspillsrunde for å bli kjent med banen, før selve turneringen startet dagen etter, sier lagleder Kent-Arild Ludviksen.

Første turneringsdag bestod av to 18-hullsrunder og to ulike spilleformat.

– Første del av dagen ble juniorene delt opp i to lag for å konkurrere i lagformatet Foursome. Da slår den ene spilleren ut ballen, så må den andre slå neste slag. Sånn veksler det helt til ballen er i hullet, forklarer Ludviksen.

– Juniorene klarte seg veldig godt. De spilte god golf og lå på 4. plass, av totalt 15 lag, sier han.

Beholdt plassen

Neste runde ble spilt i formatet Best Ball.

– Da slår hver av de to spillerne på laget sin egen ball og spiller til den er i hullet. Den på laget som får best score, altså færrest slag, er den scoren som blir tellende. Guttene klarte seg veldig bra her også, og beholdt sin 4. plass på sammenlagtlista, sier lagleder Ludviksen.

Dag to skulle det avgjøres med singel-runder, der resultatet til de tre beste spillerne var tellende.

– Under vanskelige forhold klarte de seg alle veldig bra. Benjamin avsluttet runden sin med birdie, birdie på de to siste hullene! Etter at alt var talt opp, så endte juniorene på en flott 4. plass sammenlagt, sier han.

– Guttene og vi voksne er meget fornøyde med turen! Det er helt fantastiske gutter å reise på tur med, avslutter Kent-Arild Ludviksen.

Sosialt: Det sosiale er også viktig for å bygge et sterkt lag. Her koser Jakob Ludviksen (f.v.) Fredrik Gundersen, Thomas Tønnesøl, Benjamin Mørland og laglederne Kent-Arild Ludviksen og Sigmund Vetvik seg med vafler. Foto: privat