Gjennom gode prestasjoner i de regionale Narvesen-turneringene, har Seth Vetvik og Benjamin Mørland kvalifisert seg til den øverste golfturneringen for juniorer i Norge.

Forrige helg deltok de i Srixon Tour, som ble arrangert i Asker. Der var det utfordrende forhold med 30 varmegrader og stekende sol.

Konkurransen gikk over to dager med to runder (36 hull) på lørdag og en runde (18 hull) på søndag.

På pallen: I helgen spilte Benjamin Mørland (i midten) og Seth Vetvik (t.h.) for første gang i Srixon Tour. Det er kun de beste spillerne i landet som deltar i denne turneringen. Bildet er fra regionsturneringen Narvesen Tour som ble arrangert på hjemmebane i mai. Foto: privat

Godt forberedt

– Spillerne var godt forberedt på hva som ventet, men var selv skuffet over sine prestasjoner lørdag, selv om de begge spilte opp mot sitt egentlige nivå, sier turleder Erik Mørland.

– De aller fleste motspillerne er kommet lengre i sin utvikling, noe de begge merket underveis, legger han til.

På søndag klarte Seth Vetvik og Benjamin Mørland å heve spillet, og klatret dermed oppover på resultatlisten.

– Målet før de dro, var en plassering blant de 30 beste, av 60 deltagere totalt. Det gikk ikke helt, men de var ikke så langt unna til slutt. Men guttene beviste for både seg selv og miljøet, at de er på vei mot det nødvendige nivået som kreves for å hevde seg i toppen av norsk juniorgolf, sier Erik Mørland.

Daglig leder: Tidligere proff- og landslagspiller Morten Hagen, er daglig leder i Grimstad golfklubb. Han tok over ledelsen i februar. Foto: privat

Satser videre

Spillerne tar med seg gode erfaringer og inspirasjon til å satse videre.

– Dette er et viktig steg i guttas utvikling, sier daglig leder Morten Hagen, som selv har vært der Seth Vetvik og Benjamin Mørland er nå.

– Det er stor forskjell på å spille 18-hullsturneringer regionalt, til å spille 54-hullsturneringer nasjonalt. Det er ikke bare at det er flere hull over to dager, men startfeltet er på et helt annet nivå. Banene i Srixon Tour er ofte hakket vanskeligere, enn banene som spilles på regionalt nivå, forteller han.

– Under en slik turnering er det viktig å ha fokus på oppgaver og ikke nødvendigvis selve resultatet. Gjør de oppgavene sine bra underveis, vil resultatet komme av seg selv, sier Hagen.

I Spania: Benjamin Mørland trener på nærspillet, da han i februar deltok i en internasjonal golfturnering i Spania. Foto: privat

Lag-NM

Benjamin Mørland er onsdag på plass på Onsøy golfklubb ved Fredrikstad, der Grimstad golfklubb stiller i lag-NM for juniorer. På NM-laget er også Jacob Ludvigsen, Thomas Tønnesøl og Fredrik Gundersen.