– Det har vært noen ordensforstyrrelser og en del folk ute overalt i politidistriktet. I Grimstad var det et par hendelser jeg ikke har hatt tid til å ta med i loggen, sier operasjonsleder Linn Andresen til Adressa søndag morgen.

– Den ene var en mann som ikke ville betale taxiregningen, men det ordnet seg uten vår hjelp. Politiet bortviste to personer fra et utested på grunn av ordensforstyrrelser. Ellers har det ikke vært noe spesielt i Grimstad, sier Andresen før hun vender sitt fokus til en brann i et leilighetsbygg ved Saltrødbukta i Arendal.

Like før klokken 07 søndag morgen er brannvesenet på stedet og starter slukking.

– Det skal brenne i utvendig husvegg på bygget. Politiet har evakuert tre personer, kan hun opplyse.

Like før klokken halv 8 søndag morgen var brannen på Saltrød slukket og politiet snakker med vitner og gjør undersøkelser på stedet.

Bortvisninger og arrest

Av politiloggen ser vi at politiet måtte bortvise personer fra flere sørlandsbyer i løpet av lørdag kveld og natt til søndag.

– Melding om ordensforstyrrelse ved utested i Store Elvegate. En ansatt ble forsøkt slått av en uønsket gjest. Politiet har bortvist vedkommende fra sentrum ut natten og oppretter sak på forholdet, står det om en hendelse i Mandal.

I Arendal like etter stengetid, halv tre natt til søndag, ble en person innbrakt, i tillegg til at to andre ble bortvist fra sentrum ut natten.

Tatt med kniv

I Kristiansand ble tre personer innbrakt i arrest i to ulike hendelser.

Et kvarter før midnatt melder operasjonsleder om en person som ble tatt med kniv på utested i Vestre Strand gate. Vedkommende ble anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted og bortvist.

– Personen som ble bortvist klarte ikke å holde seg til politiets føringer og pålegg og blir innbrakt i arrest, står det i en oppfølging av hendelsen like før midnatt.

Også like før midnatt ble det meldt om en ordensforstyrrelse på utsiden av et utested i Markens gate.

– Politiet er på stedet og er i kontakt med partene. To personer blir innbrakt i arrest. Politiet oppretter sak, står det i politiloggen.

Hektisk: Linn Andresen er blant politidistriktets faste operasjonsledere. Hun har gjennom natten loggført både ordensforstyrrelser, ruskjøring og på morgenkvisten en brann på Saltrød. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

Voldsepisode

På Strøget i Birkeland ble det meldt om en voldsepisode mellom to parter like etter midnatt.

– Det skal ikke være snakk om alvorlig skade. En person blir innbrakt for ordensforstyrrelse og beruselse. Politiet oppretter sak på forholdet.

Trafikkuhell i Arendal

Like før midnatt kom det inn en melding om et trafikkuhell på FV 42 ved Libru.

– Et kjøretøy med to personer har kjørt av veien. Politi og ambulanse er på stedet. De involverte fremstår oppegående. Trafikken skal gå som normalt.

I en senere oppdatering står det at ingen av de involverte ble skadet i uhellet, men at fører mistenkes for å ha kjørt i beruset tilstand.

– Politiet har sikret nødvendige prøver og oppretter sak.

Ruskjøring i Kristiansand

Klokken 21.40 lørdag kveld stoppet UP en bil på Oddernesbroa der fører ble mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

– Blodprøve sikres og politiet oppretter sak, skriver operasjonsleder i politiloggen.