– Vi har økt vår beredskap langs kysten, og har blant annet 11 snøscootere med mannskap i beredskap på grunn av snøværet som er meldt, står det i en pressemelding.

Det er sendt ut oransje farevarsel om svært mye snø, og ifølge Meteorologisk institutt gjelder dette til og med tirsdag.

Plussgrader søndag

Søndag formiddag viser værmeldingen at det forblir plussgrader gjennom dagen. Temperaturen vil ligge på mellom 1–3 grader, før det snur ved midnatt og synker til 1–2 minusgrader.

Alvorlig: Dette er en alvorlig situasjon som forekommer sjelden. Oransje farevarsel sendes ut når konsekvensene vil bli omfattende for mange mennesker. Foto: METEOROLOGISK INSTITUTT

– Det starter med regn. Det er nok særlig i kveld og i natt at du må forvente mye snø. Vi forventer alt fra 20-50 cm, eller mer enkelte steder. Det kommer fort 50 cm snø i løpet av det neste døgnet, sa Bente Wahl ved meteorologisk institutt til Adressa søndag morgen.

– Godt forberedt

Agder Røde Kors’ økte beredskap er også knyttet til kommunikasjon via nødnett, dersom snøværet medfører at mobilnettet skulle gå ned.

– Vi har en god dialog med nødetatene, kommunene og Sørlandet sykehus, og er godt forberedt til å bistå ved behov. Beredskapsledelsen i Agder Røde Kors har jevnlige møter gjennom helgen. Flere av våre lokalforeninger har også hatt samtaler med den lokale beredskapsledelsen i sine kommuner, står det videre i pressemeldingen.

Agder Røde Kors anbefaler folk om å følge med å værvarselet, være forberedt på strømbrudd og sørge for at mobilen er ladet.

Webkamera: Slik ser det ut på E18 Grimstadporten søndag formiddag kvart over 11. Foto: Statens vegvesen

– Vil påvirke trafikken

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at kraftig snøvær og sterk vind vil påvirke trafikken i Sør-Norge nyttårsaften.

– Søk trafikkinformasjon, kle deg godt og kjør forsiktig hvis du må ut på veiene, er rådet til trafikantene.