– Årets siste dag ser ut til å bli svært snørik på Sørlandet. Meteorologisk institutt har sendt ut oransje og gult farevarsel for mye snø på store deler av Sørlandet. Glitre Nett har som følge av varslet snøvær satt gul beredskap, og følger situasjonen nøye for å være best mulig forberedt, står det i en pressemelding fra Glitre Nett lørdag ettermiddag.

Følger utviklingen

Beredskapsleder i Glitre Nett, Leif Helge Skjelbred-Lahn, sier at det kraftige snøværet som er meldt på Sørlandet kan utfordre strømnettet.

− Det er varslet over 60 millimeter nedbør langs kysten av Sørlandet, og spesielt utsatt er strekningen fra Lindesnes og østover. Enkelte steder vil det kunne komme over en halv meter snø, og i tillegg er det varslet kuling langs kysten. Dette værvarselet vil kunne utfordre strømforsyningen i de aktuelle områdene, og vi følger derfor utviklingen i været nøye, sier han.

Beredskapsleder: Leif Helge Skjelbred-Lahn sier at de i Glitre Nett har gjennomført innledende tiltak og vurderer situasjonen fortløpende. Foto: Glitre Nett

Vurderer fortløpende

− Som følge av det varslede uværet, har vi gjennomført innledende tiltak, spesielt knyttet til tilgang på ressurser og vurderer fortløpende utviklingen i situasjonen. Vi har god dialog med våre entreprenører, som er klare til å stille med nødvendige ressurser ved behov, sier Skjelbred-Lahn.