Sludd, snø og kraftig vind har resultert i en rekke strømbrudd flere steder på Sørlandet nyttårsaften og første nyttårsdag.

– Vanskelige kjøreforhold på veiene og mye snø ute i terrenget gjør at det er krevende feilretting for mannskapene. Flere steder sperrer trær veiene og hindrer fremkommeligheten, skriver nettselskapet på sine nettsider mandag første nyttårsdag.

Alt av ressurser ute

Klokken 11 mandag formiddag var det i underkant av 4.000 kunder som var uten strøm, og alt av tilgjengelige ressurser bidrar i feilrettingsarbeidet, ifølge Glitre Nett.

– For Grimstad sin del ser det ganske bra ut, men bildet er litt annet for resten av Agder, oppsummerer pressekontakt Audun Brekke Sandhaug.

– Situasjonen ser generelt sett bedre ut nå enn det gjorde tidligere i dag, når det gjelder antall feil. Det har vært en jobb å rydde opp i alt, sier han til Adressa mandag kveld.

Pågående strømstans: Åtte kunder i Prestegårdskogen skal være berørt av en driftsforstyrrelse mandag kveld. Foto: Glitre Nett

Situasjonen lokalt

Når det gjelder strømsituasjonen i Grimstad, har det kommet inn noen enkeltmeldinger. Det ser ikke ut til å være mange kjente feil, slik det er i resten av Agder, ifølge Brekke Sandhaug.

– Lokalt i Grimstad er det ikke så galt. Jeg kan ikke se at det har vært noen alvorlige tilfeller, men ser at det er meldt inn fra kunder om tre og tung snø på strømlinje, og noen meldinger der linja inn til enkeltkunders hus er skadet. Slike enkeltfeil blir retta fortløpende, sier han.

– Per nå er det ikke kjent for oss at det er noen større feil som berører flere kunder. Vi har sikkert hatt oppdrag i Grimstad tidligere i dag, men jeg har ikke oversikten på nøyaktig hvor og når.

Typiske tilfeller: Hovedårsaken til feilene i strømnettet er snø som legger seg tungt på trær og strømledninger. Foto: Glitre Nett

Ber folk melde inn

Pressekontakten i Glitre nett sier at de er avhengig av at folk melder inn skader hvis de kommer over noe.

– Vi må ta høyde for at det kan være enkelttilfeller vi ikke kjenner til, før de blir oppdaget og meldt inn. Det er typisk tre fulle av snø som har falt over linje. Det kan også være stolper som er knekt. Vi ser at det er skader etter brøyting. Vi er litt avhengig av å få tilbakemelding på sånne ting, Audun Brekke Sandhaug.

Arbeidet videre

Selv om situasjonen mandag kveld er betydelig bedre enn tidligere på dagen, er det flere montører ute for å rette feil.

Presskontakt: Audun Brekke Sandhaug sier at situasjonen mandag kveld er bedre enn det den var tidligere på nyttårsdagen. Foto: Glitre Nett

– Det jobbes fremdeles på utover, og vi tar et statusmøte senere der det vil bli gjort en vurdering på om vi skal ha folk ute hele natta, eller kalle de inn og begynne på igjen i morgen tidlig. Det kommer an på hvilke typer feil det gjelder. Så må vi prioritere større feil som berør mange, samt hva angår helse, eldresentre og omsorgsboliger, avslutter han.