Globalaksjonen er en solidaritetsaksjon for KFUK-KFUM-bevegelsen, som har totalt 30.000 medlemmer i Norge.

– Vi skal ha penge- og flaskeinnsamling for å samle inn penger til barn og unge i Pamunugama, Sri Lanka og Ilula, Tanzania. Vi håper på god innsats og at vi blir tatt godt imot når vi banker og ringer på dørene og får god støtte, skriver speiderleder Trond Wirak i en pressemelding til Adressa.

Han er ansvarlig for den lokale innsamlingen, som finner sted i boligområder onsdag ettermiddag 7. februar.

Bryte barrierer

KFUK-KFUM-speiderne samarbeider med Ilula KFUK i Tanzania, og Pamunugama KFUM på Sri Lanka.

– De unge speidere lærer hvordan de kan bryte barrierene for å delta i, og påvirke, samfunnet. Speidere over hele Norge samler inn penger til aksjonen på ulike måter. Noen tjener penger ved å stille opp på dugnader, noen går med bøsser, deltar på sponsorløp eller gjør andre inntektsgivende aktiviteter. I Grimstad har vi bøsse- og flaskeinnsamling i noen av byens boligfelt, forteller Wirak.

Leder: Trond Wirak er ansvarlig for den lokale innsamlingen 7. februar. Foto: Eirik Aamlid Solvang

Et fristed

Han mener at speideren er et viktig fristed for mange barn og unge.

– Her kan de leke, lære og utvikle seg i trygge omgivelser. I land som Sri Lanka og Tanzania kan speideren også gi barn og unge muligheten til å gå på skole, bli inkludert eller lære seg nødvendige livsferdigheter som hjelper dem å ta del i samfunnet. Når barn og unge får muligheten til å drive med speiding, får de også kunnskap og praktiske ferdigheter som kan hjelpe dem å utvikle lokalsamfunnet de er en del av, sier Wirak.