Innsendt bidrag: 1.Grimstad MSK på speiderleir

24. juni til 1. juli reiste 23 speidere fra 1. Grimstad MSK (speiderne i Misjonskirken) på speiderleir sammen med 700 andre fra tre kretser – Aust Agder, Telemark og Buskerud speiderkretser.

Leiren ble arrangert i Kjærra Fossepark litt nord for Larvik. Kjærra Fossepark ligger ved elva Lågen, og som navnet sier – her er det fosser. Store og buldrende. Det var masse spennende program under leiren.

Håvard Tobiassen Pedersen, Mathias Knudsen, Karoline Dyve Samuelsen fikk en utmerkelse for både innsats og engasjement fra speidersjef Peer-Johan Ødegaard. Foto: privat

Fult program

Vi laget vannfiltre, sjongleringsballer, knutetavler og vi hadde aktivitetsløye. Fra tirsdag til onsdag var speiderne ute på hike. De gikk ca. 10 km, med alt de trengte i sekken, og overnattet under presenning. Vi var også en dag i Høyt og Lavt klatrepark, hvor vi kunne utfordre oss opp mellom trærne.

Vi måtte jo også lage spisebord og oppvaskbenker på eget området, hvor vi laget vår egen mat og vasket opp. I tillegg laget vi også et tre etasjers høyt tårn, hvor noen av roverne våre sov en natt.

Fornøyd: Speiderne fra 1. Grimstad MSK deltok på speiderleir. Det ble gjennomført flere aktiviteter, som gjengen er godt fornøyd med. Foto: Privat

Utmerkelse fra speidersjefen

Hver kveld var det leirbål med rop, lek og underholdning. På en av kveldene fikk Karoline Dyve Samuelsen, Håvard Tobiassen Pedersen og Mathias Knudsen en flott overraskelse.

Av selveste speidersjefen i Norge, Peer-Johan Ødegaard fikk Karoline tildelt Flammen, en utmerkelse til aktive rovere og unge ledere som har vist et brennende engasjement og stor innsats for speidersaken. Og Håvard og Mathias fikk Spedersjefens Topputmerkelse, for å ha vist ekstra stor aktivitet og innsats innenfor speidingen.

Og alle var enige – dette var en flott leir.

Steinar Haugnes