– Dette er helt fantastisk! Utrolig, sier Rita Wold.

Denne måneden var det 4870 Fevik som ble trukket ut som gullpostnummer i Postkodelotteriet. Ekteparet Wold bor like ved Strand hotel.

– Dette er en fin inngang og bra start på pensjonisttilværelsen, fortsetter Rita Wold.

Hovedvinnere: Rita og Tore Wold jubler over gevinstsjekken som ble levert på døra av Jorun Stiansen. Foto: Beate H. Mikkelsen

Reise og barnebarn

Søndag ettermiddag var Jorun Stiansen, ambassadør for Postkodelotteriet, på Fevik for å dele ut den ene av de to hovedgevinstene.

For de glade vinnerne er det ingen tvil om hva de skal bruke noe av premiepengene på, men detaljene er ikke helt på plass ennå.

– Vi er veldig glad i å reise, og det er spesielt tre steder vi kunne tenke oss. Den ene er en tur med Hurtigruta. Så liker vi godt storbyferie, gjerne Roma og Paris, sier Rita Wold.

– Vi har 13 barnebarn, så det er litt å dryppe på, sier hun videre.

– Men nå må vi først roe oss før vi bestemmer oss, legger ektemannen Tore Wold til.

Spent: Rita Wold var klar over at hun hadde vunnet, men ikke hvor mye. Foto: Beate H. Mikkelsen

Trodde det var svindel

Rita var i byen og handla da Postkodelotteriet prøvde å få tak i henne.

– Jeg var en tur på Oddensenteret, og var på vei ut med handleposer i hendene. Jeg trodde først det var svindel. Det var jo usannsynlig at vi skulle vinne. Jeg trodde ikke på det, sier Rita om da nyheten nådde frem.

Ekteparet fikk ikke vite akkurat hvor stor gevinsten var.

– Vi var veldig spent. Det er ufattelig, sier hun.

– Meg her på lille Fevik. Vi synes bare det er fint å støtte en god sak.

God stemning: Praten går lett på utsiden av boligen til vinnerparet Rita og Tore Wold. Dattera Karina Wold (i blå genser) var på plass for å få med seg det litt spesielle søndagsbesøket. Foto: Beate H. Mikkelsen

Verdens beste jobb

Artist og ambassadør for Postkodelotteriet, Jorun Stiansen, bor i Grimstad, og synes det er ekstra gøy å kunne overraske folk lokalt.

– Det var gøy for meg at det var Fevik som ble månedens postkode og denne gata som ble trukket ut som ekstra heldige, sier hun.

– Dette er verdens beste jobb. Det er aldri en sur dag på jobben.

Sprer glede: Artist og sanger Jorun Stiansen er fra Vennesla, men bor i Grimstad. Hun har vært ambassadør for Postkodelotteriet siden 2018. Foto: Beate H. Mikkelsen

Går til et godt formål

WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer mottar minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter at premier er utbetalt.

– Det er en sirkel med godhet. Jeg har vært i Uganda og sett noen av prosjektene som pengene går til. Der var det en sjubarnsmor som fikk en grønnsakshage for noe av overskuddet fra lotteriet, forteller Stiansen.

– Dette bidrar også til å skape samhold når det er et helt område som vinner. Det er mange som vinner et mindre beløp, og noe som sprer glede til flere. Jeg har sett at folk i nabolaget har blitt bedre kjent etter at de har vunnet.

Totalt 265 vinnere på Fevik: Jorunn Stiansen, Audun Bringsvor og Ellen Morgenstierne reiser land og strand rundt for å overraske vinnere av Postkodelotteriet. Her er de ved Strand hotel. Foto: Beate H. Mikkelsen

Jorunn Stiansen har vært ambassadør for postkodelotteriet siden det startet høsten 2018.

– Jeg har møtt så mange fine og gjestfrie folk. Jeg tror at jeg har en venn i hvert eneste fylke i Norge, sier hun.

Totalt 265 vinnere på Fevik

Totalt er det 265 vinnere på Fevik, opplyser kommunikasjonssjef i Postkodelotteriet Audun Bringsvor. I tillegg til de to hovedgevinstene, er det 263 gullkonvolutter som snart kommer i postkasser rundt om på Fevik.

– Jeg gleder meg på folks vegne når du ser hvor overrasket og glade de blir, sier han.

Deltagere kan vinne både med postnummeret, postkoden og loddnummeret. Hvor mye du vinner er blant annet avhengig av hvor mange lodd du har og hvor mange lodd det finnes i postkoden og postnummeret.