Adressa har de siste dagene skrevet om et bilde og en videosnutt fra snømengdene i Grimstad, og om hvordan disse har gått viralt på nettet. Det har definitivt også skjedd med Wiktor Midtbøs video fra strabasene med å ta seg ut av et helt innesnødd hus.

– Det er ikke til å skyve under en stol at snøen som kom på Sørlandet forrige uke har sjokkert folk over hele kloden. Jeg lagde en liten videosnutt der vi tar en butikktur. Denne filmen har gått helt bananas, og har 6,4 millioner visninger, forteller 28-åringen.

Vinduet: Wiktor Midtbø måtte klatre ut vinduet ettersom ytterdøra var umulig å få opp med all snøen utenfor. Foto: Skjermbilde / Wiktor Midtbø

Fortsatt mye snø

Når Adressa ringer, er han på vei ut døra for å skuffe snø. I likhet med svært mange andre har han nemlig fått store mengder snø rundt huset, noe som også går tydelig frem av videoen.

– Jeg er redd for at det blir en god stund før snøen forsvinner. Jeg har utsatt å rydde verandaen for snø, og nå er det bare å få det unnagjort, sier han.

Måtte dokumenteres

Midtbø filmet videoen hjemme på Vik, der han bor med sin forlovede og en sønn som nærmer seg to år gammel.

– Jeg tenkte at dette var noe vi måtte dokumentere. Det er lenge siden jeg har sett noe lignende, at det har kommet så mye snø på så kort tid. Det er sikkert lenge til neste gang. Så da vi skulle prøve å komme oss rundt og til butikken, noe som var nesten umulig, filmet vi litt for gøy. Jeg delte den på kvelden før jeg gikk ut for å måke mer snø. Når jeg kommer inn igjen en time senere hadde den fått 100 kommentarer.

Flest visninger i Tyskland

Det tok ikke lange tiden før videoen fanget folks oppmerksomhet, i både inn- og utland.

– Det har vært mye galskap i løpet av kort tid. Jeg publiserte den 5. januar, og siden da har videoen fått flest visninger i Tyskland, mens Norge kommer på en god 2. plass. Deretter følger Polen, Sverige og Italia. Jeg har fått tilsendt et klipp av at videoen ble vist på en spansk nyhetskanal. Den skal også ha blitt vist på andre utenlandske TV-kanaler.

Over all forventning

Snøvideoen fra Grimstad har nærmere 4.400 kommentar og er delt av 24.000 brukere.

– Antall følgere har også økt noe helt sinnssykt. Jeg er ingen ekspert på sosiale medier, men synes det er gøy å tulle rundt litt på TikTok. Det er veldig gøy at den har gått viralt. Det er over all forventning, og noe vi aldri hadde sett for oss. Det er sånne historier du leser om i avisa. Det er helt ellevilt og utrolig gøy, synes han.

Utfordrende forhold: Videoteksten er som følgende: – Bare en liten gjennomgang av hva en gjennomsnittlig sørlending må gjennom de siste dagene. Og ja vi vet. Dere nordlendinger har det 10 ganger verre. Foto: Skjermbilde / Wiktor Midtbø
Sprer seg: Wiktor Midtbø går viralt på TikTok med videoen som viser snøkaoset slik det oppleves hjemme på Vik. Han publiserte videoen 5. januar, og fem dager senere har den fått hele 6,4 millioner visninger. Foto: Skjermbilde / Wiktor Midtbø

Vil fortsette

Den voldsomme interessen gir mersmak, og Wiktor Midtbø er allerede i gang med å lage mer innhold.

– Vi hadde mye moro med å lage videoen, og planen er å fortsette fremover. Jeg har ikke akkurat funnet noen nisje, men det blir nok litt om hva som skjer i hverdagen. Akkurat nå er det snø som er aktuelt.

Kriser fanger

– Jeg vet ikke hvorfor videoen er blitt så populær, men det er jo ofte kriser som selger. Så tror jeg at når det først kommer såpass mye snø, her som vi har det så godt, at folk blir interessert i å se hvordan folk takler situasjonen.

Tusenkronersspørsmålet

Blant de mange tilbakemeldingene er det ett spørsmål som skiller seg ut.

– Jeg har fått mange kommentarer, spesielt fra utlandet. Det er spørsmålet om hvorfor ytterdøra går utover og ikke innover. Noe svar på det har jeg ikke, men jeg lagde en video på det i går kveld, avslutter Midtbø.