Lesernes mening: Å henge ut studenter som en gruppe mennesker som kun drikker øl og fester, og ikke liker å gå turer blir en feil karakterisering av studentmassen. Det er over 3.000 studenter i Grimstad. Alle driver ikke med fest og fyll som Jan Ove Fedde beskriver, fadderuken er ikke hele studietiden. Studentene har ikke valgt å komme til Grimstad for å «drikke øl og feste». Hvis fest og fyll var den eneste grunnen til at man valgte å studere, ja da hadde nok studentene trukket til mer folksomme strøk.

Lever et vanlig liv

Ja, studenter har begynt på studier for å studere, men de skal leve et vanlig liv som alle oss andre. Studiene er jobben til studentene, så om du ikke ser dem på tur skyldes det nok at det enten er forelesning eller selvstudier på gang, kanskje noen også er på deltidsjobben?

Faktisk så kommer omkring halvparten av studentene ved Universitetet i Agder (UiA) fra Agderregionen, så vi er godt kjent med regionen og hvordan den kan brukes. Selv om du ikke ser oss bruke den.

Korrigerer: Jan Ove Fedde får svar på sine påstander om festkulturen til UiAs studenter. Foto: Baard Larsen

Går turer på Groos

Mange studenter går også turer langs Groos eller befinner seg på en kafé i sentrum. Det eksisterer også flere studentidrettslag som ofte befinner seg ved idrettsanleggene i kommunen med ukentlig treninger og kamper.

Det er også rart at Jan Ove Fedde sier han ikke ser studenter samle seg i en flokk for å gå turer.

For de alle fleste ganger jeg er ute og går langs Groos og Holvika så er det ingen som flokker sammen uavhengig om det er småbarnsforeldre som går tur med ungen, godt voksne personer som går tur med venner eller barn som henger med kompisene sine. De fleste jeg møter går faktisk tur alene eller kun med én venn.

Ikke eksklusiv

Parken er heller ikke eksklusiv for studentene ved UiA eller Fagskolen, heller ikke de ansatte ved Teknologi parken. Parken er til alles gode, uavhengig om de er studenter, ansatte, barn eller pensjonist. Matproduksjonen skal man heller ikke være redd for, for her er det vedtatt krav om erstatningsjord.

Debatt: Det er framtiden til Tønnevoldjordet som er kjernen for leserbrevstriden som pågår. Foto: Baard Larsen

Vi studenter er glade i nærområdet og naturen. Selv om du ikke ser oss der på din turrunde, så betyr ikke det at vi er på fest.

Ses fort langs Groos, med mindre du selv er på fest hver gang jeg går der.

William Thanoothong Svendsen

Nestleder, Studentorganisasjonen i Agder (STA)