Lesernes mening: Typisk sørlandsk valgkamp?

Vi var flere som satt og var klare for valgdebatten som ble avholdt på biblioteket i Grimstad mandag kveld.

Etter debatten skriver Adressa: «Det ble aldri den store temperaturen da de lokale listetoppene møttes til debatt på biblioteket mandag kveld. Men det var stufullt i auditoriet, og det var tydelig at det var mange som ville få med seg kveldens debatt».

Var ingen debatt

Ifølge Store norske leksikon er en debatt ordskifte, meningsutveksling eller diskusjon. Det er ikke så veldig rart at det ikke ble den store temperaturen da listetoppene møttes, for dette var ikke en debatt.

Ja, det var mange som ville få med seg kveldens «debatt», fordi vi var klare for at partiene skulle utfordre hverandre på ulike saker som er viktige for oss innbyggere i kommunen.

«Debatten» inneholdt verken ordskifte, meningsutveksling eller diskusjon. Dette føltes som en typisk sørlandsk valgkamp, hvor «mi liår hverandre veldi godt mi i kommunestyret, men mi er litt uenige, men mi må ikkje utfordre hverandre for då kan det bli ugreit».

Biblioteket: Innleggsforfatter reagerer på oppsettet for debatten der listetoppene satt i ulike blokker. Her sitter posisjonen samlet. Foto: Kjetil Karlsen

Ble ikke klokere

Noe rart var det også med dette oppsettet. Den borgerlige blokken satt alene for å fortelle hvor godt samarbeid de har hatt.

Deretter kom opposisjonskandidatene for å fortelle hvor godt de skal samarbeide, og til slutt kom de tre partier som skulle si hvorfor de også burde styre.

Det hele avsluttet med denne «ordførerduellen» som ikke var en duell i det hele tatt. To ordførerkandidater fikk utfordre hverandre på et selvvalgt tema, uten at jeg ble noen klokere på hvem jeg burde ønske som ordfører i byen vår.

Det er invitert til flere debatter i Grimstad frem til 11. september. Jeg håper det her legges opp til at partiene får utfordret hverandre litt frem og tilbake, altså som i en ordentlig debatt. Slik kan vi velgere få vite noe mer enn det vi kan lese hjemme i partiprogrammene.

Godt valg!

Camilla Alette Jacobsen