Kristiansanderen Steinar Pedersen blir trener i Jerv fra 1. desember. Ifølge han selv har han fått en tre årskontrakt med klubben.
Kristiansanderen Steinar Pedersen blir trener i Jerv fra 1. desember. Ifølge han selv har han fått en tre årskontrakt med klubben. Foto: Jarle Vines

Steinar Pedersen blir trener i Jerv

Steinar Pedersen blir ny trener i Jerv. Han tiltrer i stillingen 1. desember, og om alt går som både klubben og han selv ønsker, blir han i Jerv de tre neste årene.

– Jeg gleder meg veldig. Dette er en stor utfordring for meg som trener, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Jerv er en klubb i utvikling, og de har ambisjoner. Jeg ser mye potensial i denne klubben, og jeg gleder meg til å være med og skape en prestasjonskultur som klubben kan være bekjent av, forteller Steinar Pedersen til Adressa.

Bli kjent

Steinar Pedersen er per dags dato spillerutvikler i Start, og han har derfor sett Jerv i aksjon ved flere anledninger i år. Starts andrelag har vært i samme avdeling som Jerv, og han har også sett de gule og blå i andre sammenhenger.

– Slik jeg ser det er dagens Jerv-lag et voksent og robust lag, og de har vært klart det beste laget i 3. divisjonsavdelingen i år. Opprykket var veldig fortjent, sier han.

Pedersen begynner i jobben som Jerv-trener 1. desember, og han er helt klar på hva som blir viktigst den første tiden.

– I første omgang ønsker jeg å bli kjent med spillerne, og gjøre meg kjent i klubben. Jeg ser for meg at samarbeid og samhold blir nøkkelord her. Spillerlogistikken blir selvsagt en viktig del av forberedelsene frem mot neste sesong, men hva det innebærer får vi diskutere internt først.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fornøyde

I Jerv er de strålende fornøyde med nysigneringen.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har fått Steinar Pedersen som trener. Han var vårt førstevalg. Han har ikke så mye trenererfaring, men vi synes likevel at han er veldig spennende. Han har ledererfaring, han har erfaring fra toppfotballen, han har erfaring som kaptein, og han har erfaring som spillerutvikler. Han er grundig i det han gjør, og jeg tror hele klubben vil få nytte av hans kompetanse, sier styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland.

Pedersen har fått en 100 prosentstilling i klubben, og vil primært ta seg av A-laget til Jerv. Ifølge Topland vil han også ha en finger med i spillet ned i avdelingene, som koordinator og veileder.

– Hva koster det å få en mann som Steinar Pedersen som trener?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Topland kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Steinar Pedersen kommer fra Kristiansand, og har spilt i Start i flere år. Han har også spilt for Borussia Dortmund, Lillestrøm, IFK Göteborg og Strømsgodset. I førstnevnte klubb, Borussia Dortmund, var han for øvrig med i stallen som vant Champions League-finalen i 1997, og det som første nordmann. Denne sesongen har han vært spillerutvikler i Start.

Les mer om saken i Adressas papirutgave torsdag.