Kristian Eriksen scoret et av de tre Express-målene mot Våg. Nå skal kampen omsider avgjøres.
Kristian Eriksen scoret et av de tre Express-målene mot Våg. Nå skal kampen omsider avgjøres.

Må spille ferdig kampen som ble stoppet da lyset gikk, men nå er fire av spillerne skadet

Fotballkretsen har nå bestemt at Våg og Express må spille de drøye tre minuttene som gjenstod da lyset gikk på Karuss 9. april. Det gir hodebry for fevikklubben.

Den kampen ble som kjent stoppet på stillingen 3–2 til Express ettersom det ikke var mulig å få flomlyset på igjen.

- Les om kampen her:Det ble bekmørkt i første seriekamp da lyset gikk på overtid

Fem minutter var lagt til, og av det gjenstår 3 minutter og 29 sekunder. Derfor må de to lagene stille opp med nøyaktig samme mannskap som da lyset gikk og spille kampen ferdig førstkommende onsdag.

Dette byr imidlertid på noen utfordringer for Express. Av de elleve som var på banen da kampen ble stoppet, er hele fire i øyeblikket ute med skade, i tillegg til en som satt på benken.

De fire som var på banen da lyset gikk er Øyvind Wilmann Heia, Wilondja Mayembe, Thomas Årvik og Edvard Nikolai Gundersen.

– Hva gjør man da? Og hvem dekker de utgiftene vi får, spør Express-trener Roy Ludvigsen.

Express har sendt et svar til fotballkretsen hvor de stiller disse spørsmålene.

– Både vi og Våg skal stille med de samme spillerne, men det er jo et problem når fire er skadet. Det ble heller ikke benyttet innbytterkort, så dommeren hadde ikke oversikt over hvem som var på banen, sier Ludvigsen.

– Hva gjør dere dersom beslutningen blir stående? Stiller dere med de skadde spillerne, eller med færre spillere på banen?

– Vi avventer hva reglene tilsier og hva vi har krav på. Jeg hadde skjønt det hvis det var ti minutter igjen av ordinær tid, men nå er det jo tre og et halvt av tilleggstiden, sier Ludvigsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Har du vært med på noe liknende før?

– Aldri i hele mitt liv, men en gang må jo bli den første, sier han.

Ludvigsen har ikke tro på at kretsen endrer sin beslutning og kommer med et positivt svar på klubbens bekymringer, selv om det byr på problemer for fevikklubben.

– Vi regner med det blir negativt, sier han.

PS!Våg fikk en spiller utvist før kampen ble stoppet 9. april. Derfor blir det kanskje så få som 17 spillere på banen når kampen skal spilles ferdig. 

4. divisjon 9. og 25. april, Karuss

Mål:

1–0 Sinan Maksumic (5.)

1–1 Øyvind Wilmann Heia (9.)

1–2 Kristian Eriksen (42.)

2–2 Vidar Alexander Vikstøl (76.)

2–3 Øyvind Wilmann Heia (85.)

Gule kort:Mads Andås og Viktor Bjørkås, Express. Steffen Richter Pedersen og Simen Lirio, Våg. (Sistnevnte fikk to gule kort, og ble dermed utvist etter 71 spilte minutter).

Express stilte med denne troppen i Kristiansand:Marius Aagre Larsen, Øyvind Wilmann Heia, Wilondja Mayembe, Kristoffer Josephsen Dale, Viktor Bjørkås, Vegard Ramse, Ole Marius Håbestad, Tor André Dalen, Edvard Nikolai Gundersen, Thomas Årvik, Jim Eriksen Skårdal, Magnus Gundersen, Mads Andås, Kristian Eriksen, Nhut Thanh Tran, Jerome Doepoh Dennis, Steinar Berås og Henning Berg Halldorsson.

PS!Øyvind Wilmann Heia, Wilondja Mayembe, Thomas Årvik og Edvard Nikolai Gundersen var alle på banen da kampen ble stoppet på overtid, men er nå skadet.