På Meteorologisk Institutts nettsider Yr.no kan vi lese at det klokken 14 tirsdag snudde fra minusgrader til pluss. Og dermed gikk snøen over til sludd, før det etter hvert begynte å regne. Mye.

I morgentimene onsdag, har temperaturen beveget seg mot fem plussgrader. Rett før klokken 22 tirsdag, ble det målt hele 12,3 m/s i kastene på Landvik målestasjon. Kraftig vind er blitt supplert med mye regn.

Flom

Både onsdag, torsdag og fredag har Yr.no ute et farevarsel på gult nivå, for flom.

– Vannføringen ventes å øke i små og middels store kystnære vassdrag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader. Nedbøren har startet som snø, men ventes etter hvert å gå over til regn opp til 500 moh. Snøsmelting og mye regn, lokalt kan det komme 100-120 mm på 48 timer, er årsaken til at vannet stiger, står det på værvarselet. I Grimstad ventes det også mye regn i dagene fremover.

– Hold deg oppdatert om situasjonen. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (f. eks. i kjellere, og biler, campingvogner etc langs elver og bekker). Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner, lyder oppfordringen.

Med mye snø først, og så regn, er konsekvensene ifølge meteorologene at det kan bli lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader i bekker og mindre elver. Med fare for overvann i tettbygde områder.

Rolig natt

Fra Agder politidistrikts operasjonssentral er det kun tvitret om ett oppdrag gjennom natten, i det klokka har passert 04.00.

Klokken 00.12 ble en mann i Kristiansand innbragt til arresten. Han anmeldes for ordensforstyrrelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

– Det har ikke vært ett oppdrag i natt, som vi har ment på kan tvitres om. Så natten har vært veldig stille og rolig, oppsummerer Miriam Stausland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, klokka 6.47.