Dette går fram av politiloggen til Agder politidistrikt søndag morgen. Ifølge operasjonsleder Linn Andresen hadde det stort sett gått veldig greit i Grimstad.

– En som ble forbannet

– Vi hadde et par oppdrag med psykiatri, så hadde vi en som fikk en ripe på bilen. Vi hadde også en som ringte inn og sa han var blitt forbannet. Dette mente vedkommende ikke var bra for helsa, og ringte til politiet for å fortelle dette. Så oppsummert vil jeg si at det var en veldig grei natt fra Grimstad, sier Andresen til Adressa søndag morgen.

Utover dette hadde politiet diverse andre oppdrag rundt omkring på Sørlandet de måtte håndtere. De stanset først en bilfører i Vågsbygd i Kristiansand som var mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Fører ble fremstilt for legeundersøkelse og patruljen opprettet sak på forholdet.

Politiet i Kristiansand var også i kontakt med to personer som hadde blitt utsatt for vold i sentrum. Det skal ha vært flere gjerningspersoner. Patruljen tok avhør på stedet og de to som var utsatt for vold oppsøkte selv legevakta for videre behandling. Patruljen opprettet også sak på forholdet.

I Arendal fikk politiet melding om et slagsmål på en privat adresse ved Biestø. Politiet reiste ut til stedet og kom i kontakt med partene.

Klarte ikke ta vare på seg selv

Hovden måtte politiet ta hånd om en person som var både tynnkledd og beruset slik at vedkommende ikke klarte å ta vare på seg selv. Politiet var derfor i kontakt med mannen som ikke kunne eller ville si hvor han hørte hjemme. Han ble deretter innsatt i drukkenskapsarrest.

Det samme ble en mann i Kristiansand. Politiet fikk melding om en overstadig beruset person i sentrum som utagerte og som ikke kunne ta vare på seg selv. Patruljen besluttet derfor å sette mannen i drukkenskapsarrest.

Fra Tromøya i Arendal kom det melding om en bil som hadde kjørt av veien.

– Det skal ikke være alvorlig skade på person. Nødetatene er varslet og på vei til stedet, skrev politiet på Twitter.

Da de kom fram til stedet, var de i kontakt med bilføreren. Denne skulle ikke være skadd. Deretter ordnet bilfører selv med bilberging. Det var blitt noe skade på et gjerde og patruljen opprettet sak på forholdet.

Mann lå på bakken

Fra Arendal fikk politiet også melding om en beruset person i sentrum.

– Ligger på bakken og kan ikke ta vare på seg selv. Mannen ble overtatt av ambulanse og kjørt legevakt for videre behandling, skriver politiet på Twitter.

I Flekkefjord måtte politiet bortvise en mann fra sentrum på grunn av beruselse og ordensforstyrrelse ved Grand hotell.

– Han blir bortvist ut natten og patruljen oppretter sak på forholdet, skriver politiet.

Drapstruet politiet

Til slutt denne natta, blir så politiet kontaktet av en person i Kristiansand som sa vedkommende hadde blitt knivstukket utenfor et utested i sentrum. Han hadde en skade i hånden og fikk behandling på legevakta.

– Mistenkte ble pågrepet kort tid etter og kjørt til arrest. Han blir også anmeldt for trusler og drapstrusler mot politiet, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Linn Andresen karakteriserer hendelsen som alvorlig, og sier politiet havnet midt oppi situasjonen mellom de to.

– Patruljen hadde fått kontroll på den mistenkte personene først, og denne hadde en knivlignende gjenstand. Samtidig hadde den andre personen skader i hånda, sier hun.

– Den mistenkte ble da besluttet pågrepet av jurist. I tillegg til dette truet vedkommende også politiet på livet, sier hun.

Begge de to involverte var menn i 20-årene.