– I området Grimstad ser det egentlig ganske greit ut på veiene. Vi har fått inn noen få enkeltklager på fylkesveier, men ikke så mye i forhold til hvor mye snø som er kommet de siste par dagene, sier Ole-Petter Ruud i Veitrafikksentralen sør.

Han forteller at det er mange ressurser ute i området.

– Brøytebiler og strøbiler er ute og holder på med jobben sin, sier Ruud.

E18: Slik ser det ut ved Grimstadporten retning Arendal like over klokken åtte fredag morgen. Foto: Statens veivesen

Siste innspurt

– Nå er det siste innspurt med vinter og dager med vanskelige føreforhold, men på morgenkvisten har det foreløpig ikke kommet inn mange meldinger, og det er kommet såpass med biler på veiene allerede, sier han.

Holder på: Brøytemannskapene er ute og rydder snø fra veiene. Her brøytes det i Storgaten fredag morgen. Bildet er tatt noen få minutter før klokken sju. Foto: Peer Andreassen

Noe mer nedbør

Fredag morgen ligger temperaturen på rundt null og minus 1, og det er ventet 0,1–0,4 mm nedbør. I følge Meteorologisk institutt vil temperaturen gå over i plussgrader klokken 12, mens nedbøren i form av snø er forventet å avta når klokken nærmer seg fire fredag ettermiddag. Det ventes kuling ved kysten.

Lørdag og søndag er det meldt full sol med en til to minusgrader om natten og opp til 5 grader på dagen.

Vær tålmodig

Nå som det er fredag og like før påske, er det mange som allerede er på vei til deres destinasjon for påskeferien.

– Det forventes at det blir litt mer trafikk de neste dagene, og vi forventer at det allerede i dag blir ekstra med biler på veiene på grunn av påsken som nærmer seg.

– Jeg anbefaler folk å planlegge turen og smøre seg med tålmodighet. Vær litt tålmodig og tilpass farta. Det kan være det går litt saktere på veiene, sier Ole-Petter Ruud i Veitrafikksentralen sør.

Snødekke: Det er et lite snødekke øverst i Storgaten rett før klokken sju fredag. Foto: Peer Andreassen