Innsendt bidrag: Denne helgen er det Høyres landsmøte på Gardermoen. Grimstad er godt representert med tre delegater: Stortingets 1. visepresident Svein Harberg, ordfører Beate Skretting og fylkestingsgruppeleder og sentralstyremedlem Torunn Ostad.

Vi har selvsagt benyttet sjansen til å løfte flere problemstillinger som er viktige for Grimstad. En av disse er utfordringen med at lang behandlingstid i NOKUT for å få godkjent nye utdanninger, gjør at den nye batteriutdanningen kanskje ikke kan starte opp som planlagt.

– Jeg forklarte landsmøtet om denne utfordringen fra talerstolen. Vi er glade for at et enstemmig landsmøte stemte for vårt forslag om å sikre rask behandling av nye utdanninger tilpasset næringslivets behov. Høyres stortingsrepresentanter og partiledelse fikk en tydelig oppfordring om å ta denne problemstillingen videre, forteller Torunn Ostad.

I tillegg snakket Beate Skretting til landsmøtet om statsforvalterens rolle og at det ikke må bli en bremsekloss for utvikling av kommunen. Hun pekte blant annet på problemet med lang saksbehandlingstid og med innsigelser og overprøving av lokale beslutninger. Her fikk vi landsmøtet med på å vedta å styrke lokalt selvstyre ved å redusere muligheten statlige myndigheter, herunder statsforvalteren, har til innsigelser i saker som er viktige for lokalsamfunnene.

Forslag: Partimedlemmene hadde på forhånd blitt oppfordret om å sende inn forslag med gode ideer for å gjøre Norge bedre. Line Ostad fikk sitt forslag presentert på en stor plakat utenfor landsmøtesalen. Foto: Privat

Agderdelegasjonen hadde mange forslag på landsmøtet, og fikk gjennomslag for mye. Et av temaene vi løftet i flere sammenhenger er ungt utenforskap.

– Vi må ha et system som gjør det lettere for dem som er helt eller delvis uføre å skaffe seg kompetanse mens de er på ytelser, og vi må ha bedre samarbeid mellom NAV, kommune og næringsliv for å få flere inkludert i arbeidslivet, sier Ostad.

Høyre hadde i forkant av landsmøtet bedt alle om å sende inn forslag med gode ideer for et bedre Norge. Ett av femti forslag som ble valgt ut og presentert i stort format utenfor landsmøtesalen var sendt inn av Line Ostad, kandidat i kommunevalget.

– Ideen hennes er å legge til rette for at elever fra andre studieretninger enn kun helsefag kan bidra til å skape glede for eldre på sykehjem og dagsenter, for eksempel gjennom kulturinnslag, mat og personlig pleie. Dette har hun også fått inn i fylkestingsprogrammet til Agder Høyre, forklarer Torunn Ostad.

Torunn Ostad

gruppeleder, Agder Høyres fylkestingsgruppe