Målrikt: Det ble mange mål på Levermyr søndag da Amazon tok imot Fløya hjemme. Lagene ga seg ikke før det til slutt stod 4-3 til Amazon. Foto: Kjetil Karlsen

Amazon-jentene tok en viktig seier

Det ble svært målrikt på Levermyr stadion søndag da Amazon tok imot Fløya. Selv om Amazon gjorde sakene sine bra, var ikke trener Tommy Egeli helt fornøyd.

– Dette var en kamp med nerve, og da vi fikk justert oss skulle vi ha punktert denne kampen tidligere. Dette er heller ingen toppkamp, men en kamp med mye nerve i, og det påvirker oss nok noe. Jeg ser heller ingen spill gjennom på midten fra Fløya, og det er ekkelt når du spiller i en slik kamp med nerve i.

Amazon kom best i gang

Dette sier trener Tommy Egeli til Adressa rett etter at kampen mellom Amazon og Fløya er ferdig på Levermyr søndag ettermiddag. For denne dagen hadde Amazon fått besøk, og det var hjemmelaget som kom best i gang. Etter bare 12 minutter satte Emma Pettersen inn dagens første for Amazon. Men Fløya lot seg ikke plukke på nesen og svarte etter bare fem minutter. I det 17. minuttet utlignet først Veronika Sæthre til 1-1, før Sandra Rebecca Nikolaisen gikk opp til 1–2 for Fløya. Nå svinget det skikkelig på Levermyr, og det gikk bare ett minutt før kaptein Cathrine Dyngvold i minuttet etterpå utlignet til 2–2.

Så roet det seg på målkontoen litt før Kristin Haugstad i det 28. minuttet økte Amazons ledelse til 3–2. Etter 34 minutter rykket Amazon ytterligere ifra da Cathrine Dyngvold puttet dagens andre og la på til 4–2.

Sentral. Kaptein Cathrine Dyngvold var sentral i kampen, og sørget for to av målene mot Fløya. Foto: Kjetil Karlsen

4–2 ved pause

Lagene gikk så til pause, og i andre omgang var det gjestene som fikk uttelling med jobben sin. Da reduserte nemlig Helene Sørensen i det 50. minuttet til 4–3. Etter å ha spilt og kjempet i resten av kampen i de tilmålte 90 minuttene pluss litt tillegg, ble det likevel ikke flere mål på Levermyr denne dagen.

Dermed rykket Amazon ifra Fløya på tabellen, i hvert fall poengmessig. Før dagens kamp lå de rett ved siden av hverandre på tabellen med Amazon på 8. plass med 10 poeng, mens Fløya lå på 9. med 6 poeng. Hadde Fløya dermed vunnet hadde de to lagene stått svært jevnt, men slik gikk det altså ikke.

– Skikkelig ekkelt

Trener Tommy Egeli sier laget hans ble litt overrasket over at Fløya spilte slik de gjorde. De pøste nemlig på med lange og høye baller over Amazon hele tiden, og det gjorde det vanskelig for hjemmelaget.

– Det er skikkelig ekkelt å spille mot slike lag, sier han.

Etter at de la om mot slutten av første omgang, fikk de imidlertid ifølge Egeli full kontroll på kampen. De fikk også tettet igjen bak, så dette hjalp også godt på.

Ble mange Flo-pasninger

– Vi hadde haugevis av sjanser både med corner og der vi kom alene med keeper. I denne kampen burde vi derfor ha scoret mer enn de 4 vi fikk. Vi burde ha scoret minst sju, hvis det er slik at man scorer på en av tre målsjanser. Det var likevel aldri noen tvil om at Amazon var best i dag, sier han.

Til tross for at Amazon vant, var han likevel ikke helt fornøyd med kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Og det ble mange Flo-pasninger her i dag?

– Ja, det gjorde det, så det var voldsomt, sier han.

Trist: En av Fløya-spillerne fikk det tøft etter kampen, og måtte få trøst av treneren. Foto: Kjetil Karlsen
Hyllest: Og etter kampslutt kunne Amazon-jentene ta imot hyllesten fra supporterne. Foto: Kjetil Karlsen