Populært. Tour of Norway for kids har vært et populært arrangement i Grimstad. Onsdag om cirka en uke arrangeres det på ny, denne gangen på Moysanden Familiecamping. Foto: Arkivfoto

Skal arrangere sykkelfest for barn

Onsdag om en uke blir det sykkelfest på Moysand Familiecamping, når Tour of Norway for kids-gjengen steller i stand sykkelritt for barn i samarbeid med sykkelklubben.

– Dette er et løp vi har hatt flere ganger i Grimstad, både i sentrum, på Bergemoen og også på Moysand Familiecamping. Det var en veldig suksess å ha det på Moysanden sist, der er det både publikumsvennlig og trafikksikkert, sier Guttorm Fevang, som er leder i Grimstad Sykleklubb.

Onsdag 12. august inviterer de barn i alderen 0–12 år til å delta i et svært uhøytidelig sykkelritt. Her handler det kun om å delta, og alle får selvsagt premier.

Samarbeid.

Tour of Norway for kids er en organisasjon som reiser rundt om sommeren for å promotere sykkelsporten. De ønsker å samarbeide med noen lokalt, og i Grimstad er det naturlig at sykkelklubben derfor blir engasjert.

– Vi stiller med litt mannskap, og så har også campingplassen sagt at de vil hjelpe til. Vi gleder oss veldig, sier Fevang.

Barna blir delt inn i ulike grupper ut ifra alder, og de skal sykle en runde på campingplassen, eller to. De minste med trehjulssykkel og støttehjul er først ut, så er det tid for dem som er 5–6 år, deretter 7–8 år og til slutt 9–12 år.

Alle får T-skjorte og premie når de deltar.

Begrenset med plasser

Arrangøren har på grunn av korona-situasjonen måtte sette en grense på maks 90 deltakere, og hver og en av dem kan ha med seg kun en ledsager. Det er førstemann til mølla for å få være med, og det er påmelding cirka en halvtime før.

– Arrangementet er gratis, og alle deltakerne er med i trekningen av en spesialdesignet sykkeltrøye, forteller Fevang.