TUNGT: Jerv er inne i en blytung periode, etter en historisk god periode i 1. divisjon. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Se målene: Trenerdiskusjonen stormer – Dette sier Sandstø

På ny fikk Jerv bank i 1. divisjon. I sosiale medier stormer diskusjonene. Trener Arne Sandstø er et hett tema.

Etter 1-5-tapet for Åsane tirsdag er det flere Jerv-supportere som tar til ordet for at klubben nå må bytte hovedtrener.

Se reaksjonene fra Sandstø-kritiker Geir Tuvnes nede i saken.

Andre forsvarer Arne Sandstø, og mener marginene går mot Grimstad-laget etter at Jerv tirsdag kveld hadde en lang rekke enorme muligheter til å score.

Etter den lange oppturen med ni kamper uten tap, står Jerv nå med fire tap på rad og grufulle 4–17 i målforskjell.

Overfor Agderposten er Sandstø klar på at han mener han er rett mann for Jerv.

– Ja, den oppfølgingen som spillerne får på feltet hver dag får de ikke bedre andre steder, sier Jerv-treneren til avisa.

– Naturlig at det stilles spørsmål

Etter direkte spørsmål om han føler at det «brenner under føttene sine» svarer han tydelig:

– Det eneste jeg føler nå er skuffelse. Jeg føler ikke det brenner noe sted. Det brant i peisen i går. Jeg bruker fryktelig lite energi på ting jeg ikke kan styre. Vi blir ikke dårligere til å organisere laget på 10 dager. Men hvis folk ser kun på tabellen så er det helt naturlig at de stiller spørsmål. Det har skjedd mye på 10 dager. Vi har en sårbar stall, og lider under det. Alt har snudd med spillere som Aase, Wichmann og Norheim ute, forteller Sandstø.

Les også
Synes Jerv blir for defensive. Vil bytte trener

Etter nok et braktap i 1. divisjon er optimismen snudd til negativitet. Jerv lå lenge på kvalikplass, og målene rant inn fremover.

Men etter 1-0-seieren over Tromsø har det gått trått, med flere sentrale spillere ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Agderpostens statistikk brant Jerv tett opp mot tosifret antall svære målsjanser, blant annet på stillingen 0–1 hadde Jerv to svære sjanser som burde blitt tatt bedre vare på.

De fleste sjansene gikk til Pibe og Diego Campos, men ingen av dem klarte å sette ballen i mål før Simon Larsen reduserte til 1–5 etter rundt timen spilt.

Kampfakta

Fotball

1. divisjon, menn

Åsane – Jerv 5–1 (2–0)

Myrdal stadion, 200 tilskuere

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL

Gult kort: Åsane: Didrik Fredriksen. Jerv: Håkon Suggelia, Espen Knudsen.

Mål: 1–0 Håkon Lorentzen (14), 2–0 Lorentzen (34), 3–0 Lorentzen (48), 4–0 Henrik Udahl (54), 5–0 Lorentzen (59), 5–1 Simon Larsen (62)

Jervs lag:

Øystein Øvretveit – Akeem Latifu, Simon Larsen (Thomas Liene Ness fra 63.), Espen Knudsen – Thomas Zernichow, Michael Baidoo, Håkon Suggelia (Jørgen Myhre fra 63.), Iman Mafi (Torje Wichne fra 57.) – Ole Marius Håbestad, Pibe, Diego Campos

– Helt ufattelig at kampen ikke lever. Vi var vel åtte ganger alene med keeper. Men det skal veldig lite til for å score mål på oss. Vi var veldig passive, og nesten alt gikk inn. Vi skaper nok fremover i banen, så nå må vi jobbe knallhardt en formel for å holde nullen. Vi må finne oss selv igjen, sier Sandstø til Agderposten.

– Kan ende med nedrykk

Geir Tuvnes har tidligere tordnet mot Arne Sandstø med leserinnlegg i Adressa.

Etter 1-5-tapet kommer han på ny på banen.

– Hvorfor er jeg ikke overrasket! starter hans e-post til Adressa.

– To gedigne forsvarstabber og ligger under 0–2 mot Åsane til pause, og 0–3 like etter avspark i andre omgang. Og 0–4 etter 53 min, etter 59 min: 0–5. Og etter 61 min. 1–5. "Trøstemål". Med denne defensive spillestilen må det jo ende slik. Dette må da være ganske demoraliserende på lagets spillere. Nå må de store sponsorene våkne? Før det er for sent. For dette kan faktisk ende med nedrykk, skriver Tuvnes.

Han ser tilbake mot Sandstøs første sesong som Jerv-trener. Da leverte klubben tidenes beste sesong plasseringsmessig, og var kun minutter unna opprykk til eliteserien i kvalikfinalen mot Stabæk.

– Da var Andreas Jensen assistent. Virker som Jensen var drivkraften? Her denne sesongen, når man ser på resultatene de tre påfølgende sesongene. Så hva er det som tilsier at det skal bli annerledes i år, eller verre? Mot Sogndal neste gang blir det ikke lett heller, men det er jo lov å håpe!

Artikkelen fortsetter under annonsen.