annonse

Presenterer nye lag til vårens store sykkelritt

Folk
Folk: Det var mye folk i Grimstad da sykkel-NM gikk av stabelen i 2013. Tour des Fjords vil nok samle enda flere mennesker. Arkivfoto (Foto: )

Tour des Fjords ruller inn i Grimstad i mai, og arrangøren slipper stadig nye navn blant deltagerlagene.

  • Martin Haugen

Grimstad har som kjent blitt tildelt målgang på første etappe av sykkelrittet Tour des Fjords 2018. Etappen starter i Lindesnes 22. mai, og avsluttes med en rundløype og målgang i Grimstad utpå ettermiddagen.

Team Sunweb, Team Dimension Data, Israel Cycling Academy og Uno-X Norwegian Development Team er fra før klare for rittet.

Onsdag denne uken slapp arrangøren navnet på fire nye sykkellag som stiller til start.

- Vi har gleden av å presentere Mitchelton-Scott, Sport Vlaanderen – Baloise, NIPPO Vini Fantini Europa Ovini og Team Virtu Cycling, skriver daglig leder i TdF Roy Hegreberg i en pressemelding.

Om de ulike lagene sier arrangøren følgende:

Det australske laget Mitchelton-Scott kommer igjen til Tour des Fjords for å kjempe om seiere. Laget kjent blant annet fra sitt eget «Backstage Pass» har ved flere anledninger vist seg fram i Norge og stiller igjen til start. Med flere store talenter på laget, har laget dratt opp det allerede høye nivået på australsk sykling enda mer. Som lag har de vunnet ritt som Milano Sanremo, Il Lombardia, Liège – Bastogne – Liège og Paris – Roubaix. Få lag er bedre å sikre seieren når det gjelder som mest, og vi kan forvente presise angrep og effektive avslutninger for å sikre seieren igjen.

Belgia er for mange kjent som sjokoladens land, men for det fleste sykkelinteresserte anses dette lille landet som syklingens vugge. Flere store ryttere og suksessfulle lag kommer fra Belgia og et av lagene med lang historie er Sport Vlaanderen – Baloise. Siden midten av 90-tallet har det belgiske laget preget hvert eneste ritt de har deltatt i. Få lag har kjempet mer side om side med verdens absolutt beste. Nå stiller laget nok en gang til start i Tour des Fjords med håp om å ta revansje for fjorårets andre plass sammenlagt. Med et offensivt og allsidig lag, kan vi forvente å se et lag som virkelige slår fra seg.

NIPPO Vini Fantini Europa Ovini: Lett gjenkjennelige i sine blå og oransje drakter, stiller italienerne opp. Et ungt Pro Continentallag med et ungt mannskap har alt å vinne når de skal kjempe mot de etablerte proffene. Med store deler av laget fra Japan, kjører teamet mye ritt i Asia og har blant annet vunnet etapper i Tour of Qinghai Lake, Tour of Utah og Tour de Langkawi, hvor de også tok sammenlagt seieren. 22. mai stiller det svært internasjonallaget til start med all hensikt om å vinne.

Team Virtu Cycling stiller til start i Tour des Fjords for femte gang. Laget har også et damelag med flere internasjonale stjerner i tillegg til to norske alibi. Sportsdirektør Michael Skjelde har en utrolig evne til å få ryttere og lag til å prestere. Med tidligere utenlandsproffer tilbake i laget, har de store ambisjoner foran årets sesong. I fjor satte danskene virkelig sitt preg på feltet og vant blant annet to UCI ritt i Norge. Nå stiller de opp i Tour des Fjords for femte gang, og med ekspertisen laget har, skal vi ikke bli overrasket om de reiser hjem til Danmark med gode resultater

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.