Kolleger: Monica Knudsen (t.v.) skal samarbeide med Hege Riise i kvinnelandslagets nye trenerteam. Bildet er fra da Knudsen trente Vålerenga og Riise trente LSK kvinner. Foto: Terje Pedersen/NTB

På plass i landslagets nye trenerteam

Fevikkvinnen er med i teamet til den nye treneren for kvinnelandslaget i fotball, Hege Riise.

Hege Riise rykker opp og får treneransvaret for det norske kvinnelandslaget i fotball de neste årene. Tidligere i sommer ledet hun Norge til sølv i J19-EM.

Veldig stas

Med seg i trenerteamet får hun med seg Monica Knudsen, Ingvild Stensland og Jon Knudsen (keepertrener).

Til NRK sier Knudsen at hun gleder seg stort til å ta fatt på oppgaven som assistent på det norske kvinnelandslaget.

– Det er jo veldig stas. Så tenker jeg at alle må på jobb i norsk fotball, for nå holder verden på å ta av innen kvinnefotballen. Alle må opp i ringa, så skal vi gjøre vårt beste med å forvalte A-landslaget, sier hun til kanalen.

Erfaren

Monica Knudsen (47) fra Fevik spilte i sin aktive karriere for Express, Favør, Donn, Fortuna Hjørring og Asker. Hun ble seriemester i 1998 og 1999, og norgesmester i 2000 med Asker. Knudsen spilte 87 A-landskamper og skåret seks mål for Norge, hun ble olympisk mester i 2000 i Sydney. Hun avsluttet spillerkarrieren i Team Strømmen og la opp etter 2006-sesongen.

Etter å ha avsluttet spillerkarrieren har hun vært trener for blant andre LSK og Vålerenga, og innkasserte en rekke serie- og cupmesterskap. I november 2017 ble det kjent at Knudsen ble ny hovedtrener for Vålerenga Fotball Damer. Etter 2019-sesongen gikk hun etter eget ønske over i stillingen som utviklingssjef i klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Monica Knudsen er fire ganger blitt kåret til Årets trener av Norsk Fotballtrenerforening, i 2012, 2014, 2015 og 2016.