Sandefjord: Her ser vi GSF-laget i aksjon med Strömstad-ferja i bakgrunnen. Foto: Trond Teigen/Sail logic

Markerer seg i eliten

Seilerne fra Grimstad seilforening (GSF) gjorde seg ikke bort i Sandefjord.

Innsendt: 20. juni gikk smittevernsnivået over til trinn 3, som endelig tillot å gjennomføre seilsportsligaarrangementer. Sesongens første stevne fant sted 10.-11. juli i Sandefjord, og GSF var selvfølgelig til stede og seilte i elitedivisjonen.

Årets mål er for å GSF å kvalifisere seg til Champions League der de fire beste lagene fra hvert land hvor det seiles i liga formatet, kan seile.

Laget for GSF besto av August Austefjord, Georgios Nikoltsis, Andre Ugland og Thomas Gjesteland, med siste nevnte som debudant i seilsportsligaen. Med seg hadde laget fra Grimstad Lars Ingeberg som trener.

Han brukte observasjoner fra land, tracking og analyseverktøy for å gi instrukser og tilbakemeldinger til seilerne. Ingeberg var også med som trener da GSF vant bronse i Nordisk Mesterskap i Åland i 2019.

Fornøyde: Seilerne i GSF er tilfreds med innsatsen i Sandefjord. Foto: Trond Teigen/Sail logic

Tok ledelsen

Hvalfangernes by bød på masse regn og lett og variende vind på lørdagen. GSF taklet forholdene veldig godt og med serie 2, 1, 1, 4, 1 ledet de Eliteserien etter første dag.

Søndagen ble en solfylt dag med ordentlig solgangsbris som økte utover dagen. Søndagen startet bra for GSF og ledet fortsatt Eliteserien etter dagens to første seilaser.

Laget: GSF-laget var denne gang (f.v.) Georgios Nikoltsis, Thomas Gjesteland, Andre Ugland og August Austefjord, med siste nevnte som debudant i seilsportsligaen. Med seg hadde laget fra Grimstad Lars Ingeberg (t.h.) som trener. Foto: Privat

Selv om GSF ledet begge de siste seilasene fikk de tvist i spinakkeren, som gjorde at mistet dyrebar tid mot konkurrentene og endte til slutt med serie 2, 1, 2, 3 og på tredjeplass totalt bak Åsgårdstrand som vant og Arendal på andreplass som benyttet seg godt av GSFs tekniske problemer.

Veldig bra seiling gjennom hele helgen har bekreftet for laget at treningen har gitt resultater, og med en tredjeplass i første stevne ligger GSF godt an til å klare årets mål.

Grimstad seilforening