annonse

Marius Lien ble årets dommer og Kristoffer Gullhav årets assistentdommer

GLAD
GLAD: Marius Lien er svært glad for å bli kåret til årets dommer. (Foto: Tore Myrberg)
Øverste nivå
Øverste nivå: Kristoffer Gullhav skal være linjedommer i Eliteserien neste år.

Den tidligere Express-dommeren ble ikke uventet kåret til årets dommer i Agder fotballkrets lørdag, mens talentet fra Imås også fikk heder.

Til stor jubel fra over 100 meddommer ble Marius Lien (23) fra Otra IL denne lørdagen tildelt pokalen som årets dommer i Agder Fotballkrets.

Lien bor på Fevik, dømte tidligere for Express og er derfor et kjent fjes i det lokale fotballmiljøet.

Lien tok store steg forrige sesong, men likevel kom aldri prøvekampen i OBOS som mange nok forventet. Før jul ble det imidlertid klart at han for 2018 er fast inne som dommer på det nest øverste nivået i norsk herrefotball.

– Det er visst veldig lenge siden noen har rykket opp til dette nivået uten prøvekamp først. Første kampen kommer til å bli veldig spennende, for jeg har jo ikke fått kjent på nivået, sier Marius Lien.

Gode treningskamper

Heldigvis betyr steget videre for Otra-dommeren at han også får tilgang til gode treningskamper, slik at det ikke er helt ukjent mark han beveger seg inn på.

– Jeg har fått både kampen mellom OBOS-lag og mellom OBOS- og elitserielag. Dermed vet jeg litt mer hva jeg går til.

Men, ikke mer enn at spenningen inn mot første kamp vil være stor.

– Hjertet kommer til å banke litt ekstra da.

Stolt over pris

For de fleste var det innlysende at Lien skulle bli årets dommer i Agder. Det var det ikke for hovedpersonen selv.

– Man tar ikke slike ting på forskudd. Samtidig er det jo alltid gøy å vinne en pris. Det at man blir lagt merke til for det man har gjort.

Han følger dermed i fotsporene til Tore Hansen, som er kretsens ubestridte toppdommer med sin stadig økende status som både eliteseriedommer og FIFA-dommer.

– Det har vært veldig viktig for meg å se Tore lykkes slik han har gjort. Det har gitt meg troen, og viser at de i kretsen som jobber med dommerutvikling vet hva de holder på med, sier Marius Lien.

Øverste nivå
Øverste nivå: Kristoffer Gullhav skal være linjedommer i Eliteserien neste år. Foto: -

Kristoffer Gullhav fra Imås fikk i 2017 to prøvekamper i eliteserien, og har ny fast kommet inn på dette nivået. Han kunne motta prisen for årets assistentdommer.

Innsendt av

Tore Myrberg/NFF Agder

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.