Vant: Johan Kringeland Eriksen vant hoppederby for kaldblods 2020 som kusk med Dronning af Sola. Foto: Hesteguiden.com.

Johan (25) vant storløp med 750.000 kroner i førstepremie

Johan Kringeland Eriksen kusket lørdag inn Dronning af Sola til seier i hoppederby for kaldblodshester på Bjerke.

Eriksen driver som travtrener med base på Sørlandets travpark, men bor like ved travbanen på Frivold i Grimstad. Her har han også en avdeling av virksomheten. I tillegg til å trene, driver han også som kusk, og lørdag suste han inn til seier i det som er et av Norges største travløp for kaldblodshester, nemlig hoppederby på Bjerke travbane.

Det gjorde han med hesten Dronning af Sola, som er eid av Natalie Iselin Sviland og Andre K. Sviland. Til Adressa forteller Eriksen at det var en stor opplevelse å ta seieren.

– På forhånd hadde jeg litt troa. Den var spilt som fjerde- eller femtevalg. Det var ikke noen stor overraskelse, men det var ikke en av favorittene, heller. Hesten var veldig god, og det klaffet veldig godt i løpet, sier han.

Premiepengene, 750.000 kroner, går i hovedsak til hestens eiere, mens kusken får ti prosent. Dronning af Sola er ikke en hest Eriksen trener selv.

I stallen: Johan Kringeland Eriksen med en av stallhestene ved en tidligere anledning . Foto: Arkiv

Slo topptrener

Eriksen, som opprinnelig kommer fra Aksdal utenfor Haugesund, har bodd i Grimstad i fem år. Han jobbet for travtrener Øystein Tjomsland først, som er en av Norges beste trenere, men har drevet som trener for seg selv de siste fire årene. I lørdagens hoppederby for kaldblods løp stilte også Tjomsland til start, og Eriksen synes derfor det var litt artig å slå ham.

– Det er alltid stas å slå de som har drevet med dette lenge og er veldig gode.

Mer suksess

Også søndag ble en god dag på Bjerke for den lokale treneren. Da kom nemlig Balder Odin, som er trent av Eriksen, på tredjeplass i kriteriet for kaldblods, også det et stort løp med mye penger i premiepotten.

– Det er veldig hard konkurranse, så hvis en er blant de tre-fire første, er en veldig fornøyd, sier Eriksen.

Han har både kaldblods og varmblods i stallen, men det er kaldblodshester han satser mest på.

I kriteriet søndag kom for øvrig hesten Olav på fjerdeplass. Den har Odd Gunnar Repstad fra Grimstad som medeier. I derbyløpet ble Fantomet nummer åtte tross galopp. Denne hesten er Preben Haagensen fra Grimstad med på.