Brennhet: Diego Campos har med sine fire mål så langt imponert flere enn Jerv-supportene. Foto: Stian Bringsverd Olsen

Har fått en pangstart i Jerv. Se målene hans her

Diego Campos har med sine fire scoringer på fem kamper imponert mange i Fotball-Norge.

De gule og blå har hatt en fin start på sesongen med godt offensivt spill. Mye av æren av costaricanske Diego Campos, som kom fra spill på øverste nivå i USA før sesongen.

Allerede i første kamp borte mot KFUM Oslo presenterte han seg med en real drømmescoring:

Etter den kampen har han fortsatt å imponere, og står med fire fulltreffere etter fem runder (se alle scoringene nederst i artikkelen), og han hadde også målgivende til Ole Marius Håbestad i forrige kamp mot Grorud.

– Kan være alternativ for Glimt

De sterke offensive bidragene har ikke gått upåaktet hen. Kevin Ingebrigtsen, fotballagent og bror av tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, mener sågar han kan være en mann for gulljagende Bodø/Glimt i Elitserien.

– Den lille costaricaneren har vært et friskt pust i åpningen av OBOS-ligaen. Kvikke ben og et kvikt hode kombinert med et meget imponerende antall målpoeng gjør nok at eliteserieklubber følger Jerv-spilleren tett. Campos har et godt driv med ballen, klarer å passere folk og er en type spiller som kan utgjøre en forskjell, slik han i stor grad har gjort det for Jerv. For Jerv kan det allerede i høst bli et spørsmål om de skal beholde ham eller cashe inn, spesielt hvis Campos fortsetter slik han har startet. Den type spillere med x-faktor, som i tillegg har tilvendt seg den energiske og fysiske norske fotballen, blir fort høyinteressant for norske toppklubber. Jeg tror Campos kan være et alternativ hvis Glimt må selge noen i gullrekka si, skriver Ingebrigtsen i sin blogg hos Nordicbet, hvor han trekker Campos frem blant flere spillere i divisjonen som kan være interessant for klubbene på øverste nivå.

– Enkelt å sammenlikne med Bolaños

Fotballkommentator Amund I. Lutnæs i Eurosport sammenlikner Campos med et annet stjerneskudd fra Costa Rica, nemlig Christian Bolaños, som i sin tid herjet for Start.

– Han ser ut som en million dollar. Fire mål på fem kamper er praktfullt, sier Lutnæs om costaricaneren. Med nummer ni på trøya, pass fra Costa Rica og mørkt langt hår er det veldig enkelt å sammenligne ham med Christian Bolaños, sier han til Agderposten.

– Diego Campos er allerede en profil i OBOS-ligaen, og det er rart om ikke klubber i Eliteserien har han på blokka si, sier han.

Jervs assistenttrener Jahn Robert Holmgren kommenterer utspillet slik overfor avisen:

– OBOS-ligaen er et godt utstillingsvindu og større klubber vil alltid være ute etter de beste spillerne dine. Om Diego fortsetter i samme spor vil han helt sikkert være interessant for større klubber, men vi har han på lang kontrakt og er veldig glade for at vi har ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under kan du se alle de fire scoringene Campos har notert seg for så langt: