annonse

Iskald NM-seier til Søfteland

Thomas Søfteland
Thomas Søfteland: Thomas Søfteland klarte å finne en god teknikk i løpet av de 25 rundene på 10 000 meteren, tross dårlige forhold og regn. Foto: Baard Larsen/Åmliavisa
RESULTATER ENKELTDISTANSER

Thomas Søfteland slo konkurrentene ned i skøytene på 10 000 meter under NM i Arendal søndag. - Beste løpet jeg har gått noensinne, sier han.

  • Camilla Hovstø

Søfteland fikk tiden 14.29,40, og slo parløper Einar Døvig Agdestein med to og en halv runde. 

På andreplass på 10 000 meter herrer kom Håvard Bøkko, hele syv sekunder bak Søfteland. 

- Det var helt utrolig.  Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så bra på forhånd. Jeg gikk jo for pallplass, sier en fornøyd, men sliten Søfteland. 

Han legger til at forholdene var tyngre søndag enn lørdag. 

- Det var ikke noe særlig vind, men det regnet. Da blir banen litt ruglete etter hvert, selv om man vanner godt. Jeg holdt veldig igjen de første 6-7 rundene for å finne en god teknikk. Og klarte å disponere hver runde perfekt, sier han. 

Spesielt syntes Søfteland det var gøy å slå de største konkurrentene, Håvard Bøkko og Fredrik van der Horst. 

- Å slå to så sterke skøyteløpere er en god følelse. Med tanke på forholdene tror jeg dette er det beste løpet jeg har gått noensinne, sier han. 

I kveld blir det avslapping og tv på langdistansevinneren. 

- Jeg er så sliten nå. Så jeg tror det blir sofaen, litt godteri og tv på meg i kveld, sier han. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.