Motivert gjeng: Laget fra Lia møtte tøff motstand i serieåpningen. Nå gleder de seg til fortsettelsen. Foto: Privat

Interessen har for alvor skutt i været – ønsker flere deltakere

Som mange er kjent med har innebandymiljøet i Grimstad fått et solid oppsving og det er i Lia IL det skjer.

Innsendt bidrag: I løpet av det siste året er det dannet lag for barn og unge i alderen 7 - 15 år i tillegg til seniorgruppen. Nå ved starten av årets sesong har det for alvor skutt fart og vi har flere spillere enn noen gang.

På lik linje som fotball, håndball og andre idretter er det turneringer og seriespill som er høydepunktet, slik er det også for guttene dere nå skal møte. Nemlig innebandylaget til Lia, gutter 13-15.

Kamprapport 1. serierunde

Endelig viste kalenderen den 17. oktober. Ventetiden var omsider over. Laget skulle for første gang måle krefter mot jevnaldrende. Innebandymiljøet på Sørlandet er ikke stort, så dette måtte skje utenbys. Turen gikk til Havlimyrhallen i Kristiansand. Der ventet innebandylag fra Risør og Vågsbygd. Ingen på laget har spilt organisert innebandy tidligere, så det kriblet ekstra godt i magen når våre helter entret kamparenaen.

Lagets primus motor Dag Henning hadde planlagt godt og sikret at vi alle møtte opp i god tid. Dermed fikk både spillere og foresatte se og ikke minst lære hvordan innebandykamper gjennomføres. Det var en konsentrert gjeng som fulgte med på regler, taktiske grep og dommeravgjørelser minuttene før egen kampstart.

Før kampresultatene fra seriekampene avsløres, tar jeg meg friheten til å presentere våre tapre Lia gutter. Av lagets 14 spillere (og her er det plass til flere), var det åtte stykker som stilte til kamp. Dagens lag besto av Torjus, Eirik, Vemund, Leone, Jonas, Kai Ragnar, Mathias og Martin. Dette er gutter vi skal bli godt kjent med. Kampene som spilles er 2 x15 minutter. Det spilles med keeper og fem utespillere og man kan bytte så ofte man vil, så det lønner seg å ha en solid innbytterbenk. Denne dagen stilte laget med andre ord med kun to innbyttere.

På ballen: Laget fra Lia ga alt i første serierunde mot Risør og Vågsbygd. Foto: Privat

Lia vs Risør Innebandyklubb

Første kamp var mot Risør Innebandyklubb. Risør fremsto som en rutinert gjeng med flere teknisk gode spillere. De var 13 i antallet. Det var ingen tvil om at dette kunne bli tøft.

Første slag på ballen tas, og kampen er i gang. Begge lag brukte de første minuttene til å trille ball og kjenne litt på motstanden. Det gikk likevel ikke mange minuttene før Risør markerte seg og prikket inn et par mål. Våre gutter gir likevel ikke opp. Maken til kampmoral og innsats skal det letes lenge etter. Etter hvert som minuttene gikk, får våre gutter flere sjanser og midt i første omgang skjer det utrolige. Leone blir spilt fri etter en nydelig gjennombruddspasning fra gode lagkamerater. Han setter ballen perfekt i mål og blir med det historisk.

Leone har scoret lagets første offisielle mål i kamp. Kai Ragnar følger etter hvert opp og til pause står det 6-2 til Risør. Det er en glad, motivert og litt sliten gjeng som går i garderoben for pausepraten. Andre omgang startet jevnere. Lia presser og står godt i forsvar. Risør sliter med å finne og ikke minst sette sjansene sine. Leone fortsetter å score og får inn et nytt mål. Andre omgang ender med 1-4, så det ble tap 10-3. Likevel smiler guttene og er motivert for fortsettelsen.

Skuddsikker: I kampen mot Vågsbygd startet Lia ballet med en scoring og stemningen sto i taket. Foto: Privat

Lia vs Vågsbygd innebandyklubb

I neste kamp står Vågsbygd for tur. Våre gutter har brukt spillepausen godt. Det er en glad, spillesugen og motivert gjeng som entrer banen. Kampen starter utrolig godt. Våre gutter er tente og klare for kamp. Lia presser på og får raskt uttelling for høyt press. 1-0 til Lia og stemningen på tribunen og i laget står i taket.

Vågsbygd våknet etter hvert og kampen ble jevnere. Lagene fulgte hverandre tett, så fort et lag scorte, svarte det andre med å score. Kampen var preget av godt lagspill, oppofrende forsvarsspill og mange sjanser i begge ender av banen. Ved kampslutt sto det til slutt 6-4 til fordel for Vågsbygd. Det kunne like gjerne vært motsatt. Lias fire mål ble scoret av Vemund og Martin med to hver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv med tap i begge kamper var det er glad gjeng som vendte nesa mot Grimstad vel vitende om at dette kun var starten. Laget var skjønt enige om at de enda har mye å lære, men at nivået ikke skremte noen av dem. Det skal heldigvis spilles mange kamper til denne sesongen. Så her kommer det mange muligheter.

En oppfordring

Er du 13-15 år og har lyst til å begynne å spille innebandy på guttelaget vårt, ta kontakt med oss. Send oss en e-post til liainnebandy@gmail.com – du er hjertelig velkommen!

Morten Hoveland

Lia IL innebandy