Innsendt bidrag: Etter at de vant fjorårets Eliteserie foran alle de beste seilforeningene i Norge, har mange lurt på om det var mulig å følge opp suksessen i år.

Fortsetter i vinnersporet

Etter at laget vant den første runden i Ålesund i mai, bekreftet grimstadlaget at fjorårets suksess ikke var noen døgnflue, men resultatet av mange års innsats for å nå norgestoppen.

Til topps: Daniel Flo Fjære, Andre Ugland, August Austefjord og Georgios Nikoltisis vant igjen og leder Eliteserien klart. Foto: Trond Teigen

Debuterte

Laget har etter hvert utviklet mange rutinerte seilere, som er i toppen i flere klasser. I år er det bestemt at de alltid skal ha med en urutinert junior på laget.

Fra runden i Ålesund, var halve laget byttet ut med blant annet 15 år gamle Daniel Flo Fjære, som fikk sin debut i Eliteserien. Han seiler til vanlig tomannsbåten Feva sammen med Adrian Juliussen, som leder norgescupen i sin klasse.

Tøff start

Helgens stevne i Son ved Moss, startet ikke bra med tyvstart i første seilas, men grimstadseilerne seilte seg mesterlig opp til en 2. plass etter å ha måttet starte sist.

Etter den dårlige starten, seilte laget bare bedre og bedre utover helgen og avsluttet med tre førsteplasser på søndagen. Da var det ingen tvil, og Grimstad vant igjen klart foran de 14 andre lagene i Eliteserien.

Neste runde skal gå i Arendal i august.

Lars Ingeberg