Den doble norgesmester i Nordisk Trap, Tommy Jakobsen, sikter seg inn på landslaget i 2023. Da i klassen V65. Han vant NM både i 2021 og 2022, og har som mål å gjenta i år.

Nordisk Trap er en gren i Norges Skytterforbund (NSF), som er det største skytterforbund i Norge. Jakobsen forteller at det skytes 125 leirduer i innledende runde, og 25 leirduer i finalen.

Første: Tommy Jakobsen (i midten) ble i 2021 Norgesmester i Nordisk Trap. Robert Flatli ble nummer to, og Helge Mikalsen nummer tre. Etter fjorårets seier satser Tommy på ny reprise. Han skyter i klassen V65. Foto: Grimstad JFF/Carsten Festersen

Tre NM

– Jeg er klar for full satsing. Og første stevne er kommende helg, som er en landskvalifisering. Disse går fram til NM som er i august. Jeg har jo rekorden på 139 treff av 150 duer, sier Tommy Jakobsen.

– Norgesmesterskapet i Nordisk Trap vil gå i Sannidal i august. Og det er jo nesten som på hjemmebane. Videre er det NM i Jegertrap på Løiten i juli, og midt inni alt er det Veteran-NM i Jegertrap på Lørenskog, legger han til.

Forskjellen på Nordisk Trap og Jegertrap, er at i sistnevnte er det 50 leirduer som skal treffes. Og så kommer leirduene ut i mer spredt vinkel, enn i Nordisk Trap. Farten er også litt lavere i Jegertrap enn Nordisk Trap.

Tittelforsvarer: Tommy Jakobsen er regjerende Norgesmester i Nordisk Trap. Foto: Arkivfoto/Baard Larsen

– Oppkjøringen starter nå i mars og 14 stevner er allerede plottet inn i kalenderen. Det blir deltakelse på arrangementer i så vel Norge som Sverige. Stevner er den beste treningen, mener Tommy Jakobsen.

Med så mange stevner på kalenderen, så blir det mange helger som er dekket opp på kalenderen fra påsketider og ut mot sensommeren.

– I fjor var vi på et treff i Karlstad, og det var mange nordmenn der. Etter en helg der, hvor jeg ble beste norske i min klasse, ga det mersmak. Så dit vil jeg også i år, avslutter den regjerende NM-mesteren.