Det er Fædrelandsvennen som melder om dette på sin nettside mandag.

– Det er noe jeg har tenkt på en stund. Det finnes sikkert muligheter til å fortsette karrieren, men jeg vil gi meg mens jeg fortsatt er god, sier Daniel Aase til Fædrelandsvennen.

Kantspilleren har storspilt for Jerv i år, og vært en av lagets viktigste spillere når ikke skader har satt han på sidelinjen. Senest på lørdag fikk han en sjuer og ble kåret til banens beste spiller på NTBs børs, og han var med på rundens lag i OBOS-ligaen.

Ifølge Fædrelandsvennen har Aase vært åpen for å fortsette karrieren i Jerv, men det har aldri kommet noe tilbud fra klubben. Dermed har Aase bestemt seg for å legge opp når kontrakten går ut ved årsskiftet.

– Det har vært vanskelig for oss å komme med et tilbud med det spesielle året som har vært. Daniel er en spiller som har vært viktig for oss, men nå har han gitt beskjed om at han skal bli voksen og ut i det sivile liv, sier daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen til avisen.

Han er ifølge Fædrelandsvennen usikker på om de ville hatt med Aase videre, selv i et normalår.

– Det er vanskelig å si. Sånn det er nå ser vi litt på litt andre typer. Vi har lite penger og de må forvaltes på best mulig måte, svarer Christoffersen, som skryter av Aases bidrag i den gule og blå trøyen.

På spørsmål om hvorfor Aase nå velger å legge fotballskoa på hylla, svarer kristiansanderen følgende til Fædrelandsvennen:

– At jeg velger å slutte når sesongen er ferdig handler om at jeg vil inn i en ny fase i livet. Jeg har alltid gjort andre ting ved siden av fotballen, og nå vil jeg utforske det livet, forklarer han.

Aase kom til Jerv i 2018, og har siden da spilt til sammen 56 kamper for klubben.