Dermed har nok en brikke kommet på plass i jakten på opprykk fra 2. divisjon.

– Den tidligere serie- og cupmesteren med Vålerenga, Mia Huse (21), kommer til oss med gode referanser og erfaring fra norsk toppfotball. Hun var også en av de viktigste brikkene for Røas opprykk fra 1.divisjon i 2021, opplyser klubben i en pressemelding.

Huse er en spiller som kan spille i flere posisjoner.

– Hun kan bekle aller roller på midtbanen og i angrep, noe som passer vår spillestil og vårt system godt. Hun er en fysisk spiller som er god i duellspillet og i boksspillet. Hun innehar også en meget god pasningsfot og er flink til å variere mellom kort og langt. I Mia får vi også en hardtarbeidende og en lojal spiller, melder Amazon.

I pressemeldingen står det at klubben hele veien vært opptatt av det menneskelige plan på spillerlogistikken.

– Etter at vi møtte Mia og hadde en lengre prat, fant vi ut at hun passer perfekt inn i vår profil. Ydmyk, hardtarbeidende og lojal er kvaliteter en hver spiller for Amazon Grimstad må ha, og Mia er ingen unntak. I tillegg har Mia et smil om munnen som kommer til å spre masse energi og glede til sine lagvenninner.

Erfaring

Til tross for en ung alder har Huse lang fartstid i norsk toppfotball med blant annet flere aldersbestemte landskamper. Hun startet karrieren i Askim, før hun som 15-åring tok turen til Kolbotn. Etter imponerende steg fikk hun som 16-åring muligheten i Vålerenga. Der startet hun raskt å hospitere med A-laget i Toppserien, og fikk sin første proffkontrakt og sin debut i Toppserien som 17-åring høsten 2018.

I 2020 var Huse med på å ta Vålerengas første serie- og cupgull, før hun året etter tok turen til Røa. I Røa ble hun en av lagets viktigste spillere i 1. divisjon. Der noterte hun seg for 17 målpoeng, kom på årets lag og ble nominert til prisen som årets spiller.