Det går frem av en pressemelding Amazon har publisert på sin egen nettside. Der står det også at assistenttrener Andreas Kristoffer Berge slår følge med Tsolis ut porten på Levermyr, mens assistenttrener Martin Ek Åsheim har takket ja til å bli ny hovedtrener i 2024-sesongen.

Amazon har slitt tungt i årets sesong, og ligger i skrivende stund an til å kunne rykke ned til 3. divisjon.

Under Tsolis’ ledelse i år har laget kun vunnet fem ganger. Av totalt 26 kamper har laget tapt 15, og står med en målforskjell på −23.

Kan rykke ned

Det er resultatet i kvalifiseringen mellom Avaldsnes og TIL 2020 som avgjør Amazons videre skjebne. Skulle TIL 2020 sende Avaldsnes ned fra Toppserien, så vil Avaldsnes 2 rykke ned fra 2. divisjon. Skulle dette skje, vil den ledige plassen gå til Amazon, men foreløpig er dette altså uvisst.

– Til tross for dette har klubben jobbet inn mot flere scenarioer foran 2024-sesongen og hatt lengre dialoger med hver enkelt trener. Gjennom disse samtalene ble det til slutt klart at både hovedtrener Leif Tsolis og assistenttrener Andreas Kristoffer Berge begge takker for seg, hovedsakelig på grunn av pendling. Samtidig ble assistenttrener Martin Ek Åsheim tilbudt jobben som hovedtrener for A-laget til Amazon Grimstad FK for 2024. En jobb han har takket ja til, står det i pressemeldingen.

Tar ansvaret selv

I pressemeldingen kommenterer den avtroppende treneren årets skuffende sesong, som kan ende med nedrykk for andre år på rad.

– Det finnes «1000 grunner» til at det har gått som det har gått denne sesongen, og alt henger sammen med alt. De med den reelle innsikten og kunnskapen vet at utgangspunktet har vært utfordrende etter nedrykket fra 1. divisjon i 2022. Utgangspunktet for 2023-sesongen var ikke av den enkle sorten. Det viktigste for min del er at de med nærhet til laget i hverdagen kjenner til faktorene, selv om omverden i hovedsak ser en tabell, og sammenligner resultatene med den stolte Amazon-historien fra tidligere.

– Alt som har skjedd i 2023 har vært under min ledelse, og jeg har overhodet ingen andre å skylde på. Det er mitt ansvar for at vi havnet i en utsatt posisjon. Ønsker derfor å presisere og understreke at dette er mitt ansvar og ingen andres, og at vi gjerne skulle sett oss selv noe høyere opp på tabellen.

– Med dette ønsker jeg alle spillere, trenere, supportere, sponsorer og styret i Amazon Grimstad FK lykke til videre på ferden. Takk for en lærerik og spennende fotballsesong, og for alle positive minner og opplevelser vi har hatt sammen, avslutter Tsolis.