Innsendt bidrag: Frode K. Novik, fra styret i Stiftelsen SydenUng var aktivt til stede gjennom hele arrangementet, både som speaker og organisator.

– Samarbeidet med Lia innebandy er en stor suksess, og det var veldig gøy med et arrangement på den flotte innebandybanen. Deltakerne skinte om kapp med sola. Dette ble en skikkelig fin dag, hvor området til SydenUng sto i full blomst. Publikum og spillere spilte volleyball, basketball, sjakk og bordtennis, mens de heiet på kampene som pågikk. De minste gledet seg stort over tilbudet om ansiktsmaling, sier styremedlem Frode K. Novik fornøyd.

Organiserte: Froke K. Novik fungerte som både speaker og organisator under søndagens arrangement. Foto: privat

Organisert med premier

Lia innebandy hadde delt inn i tre aldersgrupper på 10-13år, 12-14år og 15-18år. Barn og unge både med og uten erfaring var invitert. I tillegg var det organisert premie til alle deltakere gitt i gave av Joker Storgata i Grimstad.

Det var deltakere både fra Lia innebandy og Arendal IBK, samt at Huset, som er Grimstads egne gratis ungdomstilbud, stilte med flere spillere, både gutter og jenter. Det ble sagt de hadde øvd i gymmen, og det syntes.

– Huset Ungdomsklubb ble med ganske spontant, og vi er veldig glade for at vi stilte med 9 spillere. Alle ungdommene sa de hadde det kjempegøy, veldig artig opplegg, sier Irene Håheim, klubbleder hos Huset – Grimstads kreative ungdomsklubb.

Arrangør: Leder for Lia innebandy, Dag Henning Johannesen, synes det var morsomt å se ungdom i Grimstad kose seg på tvers av skoler og områder. Foto: privat

– Innebandy er en sport der man kan spille sammen, selv om man har ulik erfaring, så dette ble supert, sier Dag Henning Johannesen, som er leder i Lia innebandy. Veldig morsomt å se at ungdommer i Grimstad, på tvers av skoler og områder i kommunen kan ha det så moro sammen.

– Det var tydelig at flere ungdommer hadde en bra dag. Dagen hadde fokus på vennskap og glede. For selv om det smalt i flere av duellene ute på banen, var det i pausene flere som samlet seg rundt sjakkbrett og andre aktiviteter. Stiftelsen SydenUng har fått til et magisk opplegg på Gundersholmen, og et utrolig godt tilbud til ungdom i Grimstad, sier Lia innebandy.

Duell: Phillip Terskelsen og Aslak Aarsland Halvorsen står klare for å kjempe om ballen. Foto: privat

Alle er velkomne

Dagen ble avsluttet med gruppen på 16-18år. Tempoet på banen ble tydelig skrudd opp, og de rutinerte spillerne Jonas og Eirik skulle til pers.

– Det var gøy å få spilt litt sammen før sesongen starter og ekstra stas at vi fikk spille sammen med andre som ikke har vært med før, sier Eirik Heskestad.

– Ja, det var gøy, også var det deilig med vafler, følger Jonas Hoveland opp. De spiller begge på Lia innebandy sitt u20 lag, samt at de også er med og trener noen av de yngre lagene fra 1–4. klasse.

Klare: Maya og Amelia Lubawy, Juliana Wimana og Dalia Ibrahim fra Huset stilte til kamp på Gundersholmen. Foto: privat

I uke 35 starter Lia innebandy opp med treninger igjen.

– Vi har trening for alle fra 1. klasse til senior, og vi ønsker oss alltid flere spillere på alle nivå, sier leder i Lia innebandy, Dag Henning Johannesen. Er du interessert, finner du mer informasjon på Facebook-siden til Lia innebandy.

– Vi er over oss av begeistring for den utendørs innebandybanen, sier Vibeke Lauritzen entusiastisk. Det som er ekstra artig er at dette kan fungere som ishockeybane på vinteren, tenk hvor moro det kan bli, følger hun opp.

Fornøyd styreleder

– Wow, for en dag! Dette var en skikkelig boost, sier Anne Karine Austenaa Johansen, som er styreleder i Stiftelsen SydenUng. Det er så gøy å oppleve så levende hvor mye vi kan få til med samarbeid. Lia innebandy er en velfungerende klubb, med entusiasme og god driv. Samarbeidet oss imellom fungerer veldig bra. I tillegg er det fint å kunne vise de som har støttet oss gjennom samarbeid, veiledning og/eller økonomisk at dette virker positivt for byen.

Flokk: Spillere fra gruppen 10–13 år koste seg med organisert innebandy på Gundersholmen. Foto: privat

Mye arbeid og bratt læringskurve

Styrelederen er fornøyd med alt stiftelsen har fått til så langt.

– Det har vært en fin sommer for oss i Stiftelsen SydenUng. Mange ungdommer har møttes på området etter skoletid eller i ferien. Gratis aktiviteter gjennom hele sommeren med aktivitetsveiledere, Dahlske hadde aktivitetsdag med 300 elever i oppstarten av semesteret, flere lag, foreningen og skoleklasser har brukt området på dag eller ettermiddag og arrangementer som på søndag med Lia innebandy.

– Det har vært et enormt mye arbeid og en bratt læringskurve for oss i styret, siden stiftelsen ble opprettet i februar i år. Vi er stolte av alt det vi har fått til på så kort tid. Nå går vi inn i det videre arbeidet, der vi vil evaluere, utvikle driftsmodell, møte samarbeidspartnere og støttespillere, videreutvikle oss og planlegge området, installasjoner og aktiviteter for 2024.

Lia innebandy og Stiftelsen SydenUng Anne Karine Austenaa Johansen