Svaret på hvem som er landsdelens beste kvinnelag i fotball, kunne vi få søndag ettermiddag. Da tok Amazon Grimstad FK imot IK Start Kvinner i andre runde i 2. divisjon for kvinner.

Lagene har ikke møttes før, så det var spennende å se hvem som klarer å score det første målet i debutmøtet mellom det to lagene. Og hvordan poengfordelingen ville bli. En spenning som egentlig ikke varte så lenge.

Solid: Beste spilleren på Amazon har vært kapteinen, Kamilla Bruhjell. Her svevende til venstre i bildet. Foto: Baard Larsen

Tidlig ledelse

Etter 14 minutter scoret for øvrig gjestene fra Kristiansand, og tok ledelsen. Målscorer var gultrøyenes Anny Kerim-Lindland, som sørget for 1–0 til Start over Amazon Grimstad tidlig i første omgang.

Utover i første halvdel er det fortsatt bortelaget som har ballen mest, og virker til å ha så langt, god kontroll på spillet. Ina Andresen kom seg rundt på siden, og kunne bare legge inn, så det ble scoring. Men den ble annullert for offside, i det Andresen sendte avgårde pasningen.

Start: Bortelaget var best i gang. Her Ina Andresen, rett før gjestene blir blåst av for offside. Dermed slapp Amazon unna å havne to mål under. Foto: Baard Larsen

På tampen av omgangen, ble det nesten enveiskjøring mot Amazons mål. Litt flaks, eller uflaks, avhengig av hvordan du ser det, gjorde at det ikke ble mål. Keeper Maria Bueie har så langt holdt hjemmelaget rimelig inne i kampen.

Fortsatte kjøret

Vertene er litt mer med i starten av andre omgang, men fortsatt framstår Start-damene som det førende laget. Totalt har vi talt opp så langt, minst syv solide sjanser til bortelaget, som har gitt ett mål. Amazon har vel bare hatt en solid sjanse før hvilen, og en i andre omgang, til tross for at det i pausen ble byttet to spillere.

Nærme: Et skudd fra kanten midtveis i andre omgang, var en av få gode sjanser vertene hadde i kampen. Foto: Baard Larsen

Caminda Olsen går ut, og erstattes av Inger Sophie Aasheim. Ida Jensen inntok benken etter pause, der Ida Marie Aarsnes Kjorstad kommer inn i hennes plass. I det lagene har passert halvspilt andreomgang, virker tempoet til å ha gått litt ned. Fortsatt med gjestene fra vest som det førende laget. De har hatt flere fine målsjanser, mens vertene har som nevnt så langt hatt en i andre omgang.

Det ble nytt spillerbytte for Amazon etter 63 minutter. Grunnet magekramper måtte Aasheim, som fram til da hadde gjort en solid innsats på banen, byttes ut. Inn kom Emilie Smådal . Kort tid etter, på et hjørnespark, klarer Starts innbytter Elise Ånensen Vindheim å overliste Amazons keeper. Det står 2–0 til gjestene.

Ute: Amazons spiller hadde gjort en solid innsats, før hun måtte gå av banen med magekrampe. Foto: Baard Larsen

Punkterte kampen

Om det var noe håp for poeng til hjemmelaget etter spilte 65 minutter, forsvant dette håpet i der uret hadde passert 80 minutter. For da økte Start ledelsen til 3–0 over Amazon, etter scoring av Erika Hageberg. Kampen er på det nærmeste punktert. Start er nærmere 4–0 enn Amazon er redusering.

Så blåser dommeren i fløyta. Det ender med en sterk 3–0 seier til IK Start Kvinner, over Amazon Grimstad FK på Levermyr kunstgress.

Amazon: Her fører Alyssa Grivaz ballen, med Caminda Johanne Olsen som støtte. Foto: Baard Larsen

– Start er flinke til å spille hverandre gode. Vårt lag er relativt nytt, og vi har ikke fått spilt så mye sammen ennå. Jeg tror det vil bli bedre utover i sesongen. Uansett har starten på sesongen vært bedre i år, totalt sett, enn i fjor. I første omgang var vi dårlige, men så startet vi andre omgang mye bedre. De siste 30 minuttene klarte derimot Start å utnytte sine muligheter bedre enn hva vi gjorde, oppsummerer Amazons beste spiller, keeper Kamillla Bruhjell etter kampslutt.