Innsendt bidrag: EM arrangeres som cup, og det er 6 runder totalt i sesongen. Runde 3 og 4 ble i helgen arrangert i Hobøl i Viken.

Mange: Grimstad trialklubb var denne helgen godt representert under EM i trial i Hobøl i Viken. Foto: Privat

Skikkelig vått

Det var totalt 132 utøvere fra 16 ulike nasjoner som deltok. Grimstad trialklubb stilte med hele 9 utøvere, og så mange har klubben aldri stilt med i et EM før. De hadde utøvere i tre offisielle herreklasser, championship senior, junior og youth. I tillegg hadde de utøvere i en uoffisiell klasse, youth international.

Det var et veldig bra arrangement, med gode varierte seksjoner. Det hadde regnet mye i Hobøl i dagene før løpet, så det var skikkelig vått ute i skogen. Det gjorde også at seksjonene ble glatte. De mest rutinerte klarer å takle "all slags vær", og guttene innfridde så til de grader.

Vanskelig: Det hadde regnet mye før løpene i Hobøl, så forholdene var tøffe for løperne. Her ser vi Mats Lucas Stø i farta. Foto: privat

Vant

Jarand-Matias vant sitt første EM-løp i seniorklassen, og gleden var stor både for ham, familien og klubben. Det ligger mange timers hardt arbeid bak dette. Jarand-Matias bor og trener nå i Spania, så trial er en jobb for ham. Endelig klaffet alt, og han var utrolig lettet og glad.

Storebror Jakob-Olaus Vold Gunvaldsen fikk en tøff helg i den øverste klassen. Han har i flere år vært i full jobb, og trener ikke like mye lenger, og det kjennes godt i et EM-løp. Det er et meget høyt nivå på seksjonene, men han klarte seg bra, og beste plassering ble en fin 13. plass.

Godt fornøyd: Både Andreas Jørgensen (t.v.) og Jonas Jørgensen gjorde en god figur under EM. Foto: Privat

Sterk 3. plass

Jonas Jørgensen fortsetter å imponere, og han kjørte seg inn til en sterk 3. plass som beste plassering. Det er mange gode utøvere i klassen, så konkurransen er hard. Jonas kjører i år både EM og VM, og det kjennes på kroppen. Han er sliten, og ser fram til noen dager avslapning før EM i Göteborg som er allerede nå til helgen.

Andreas Jørgensen hadde en dårlig start på EM i runde 1 og 2, men kom virkelig tilbake til gode takter i helgen. Seksjonene passet ham perfekt, og han koste seg masse. Han fikk 7. plass begge dager, og er veldig godt fornøyd med det.

Etter nesten et år uten trening på grunn av skade, er Mats Lucas Stø fornøyd med å delta i EM igjen. Seksjonene passet ham bra. Han havnet som forventet på nedre del av listen, men er fornøyd med å ha klart å gjennomføre disse to løpene, selv med så kort oppkjøring.

Kristoffer Frøyna og Henrik Berge kjører i år alle de seks rundene i EM for første gang.

Henrik er ikke så glad i glatt føre, og slet litt i starten av løpet, men kjørte seg bedre for hver runde. Beste plassering ble en fin 7. plass i løpet på søndag. Han har forbedret seg mye fra første runde i Italia, og har en god følelse før siste runde i Sverige nå til helgen.

Aktiv: Kristoffer Frøyna kjører alle de seks rundene i årets EM. Foto: Privat

Vanskelige forhold

For de yngste utøverne, som deltok i den uoffisielle klassen youth, gjorde alt regnet de siste dagene at det ble vanskelig å få til god kjøring. Joakim og William Thygesen er allikevel glade for at de deltok i sitt første EM. Joakim er kjempefornøyd med helgen, selv om det var veldig glatt og vått.

William synes det var gøy å være med, men det ble litt for vanskelig for ham. Det ble litt "stang ut" denne helgen. Begge er enige om at det var en fin erfaring. De kjører kun disse to EM løpene i Norge.

Kristoffer Frøyna hadde to tunge dager. Han måtte både kjøre med skjevt styre og noe galt med bakbremsa i 2. runde på lørdag. Men det ble fiksa på kvelden, og søndagen ble han helt tom på 2. runde. Det er hardt å kjøre EM, men alt i alt er han fornøyd og gleder seg til siste runde i Göteborg.

Grimstad trialklubb er veldig godt fornøyd med alle sine utøvere og støtteapparatet rundt. Alle gjør en fantastisk jobb.

Også de yngste: Også de yngste medlemmene fra Grimstad trialklubb var med under EM sist helg. Her ser vi William Thygesen som er klar til start. Foto: Privat
Far og sønn: Pappa Oddne og sønnen Joakim Thygesen var også med under EM. Foto: Privat

Her er resultatene fra lørdagen:

championship:

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen: 1. plass

Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen: 13. plass

championship junior:

Jonas Jørgensen: 3. plass

Andreas Jørgensen: 7. plass

Mats Lucas Stø: 22. plass

championship youth:

Henrik Berge: 10. plass

youth international:

Joakim Thygesen: 12. plass

Kristoffer B. Frøyna: 17. plass

William Thygesen: 21. plass

Og her er resultatene fra søndagen:

championship:

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen: 3. plass

Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen: 15. plass

campionship junior:

Jonas Jørgensen: 4. plass

Andreas Jørgensen: 7. plass

Mats Lucas Stø: 29. plass

championship youth:

Henrik Berge: 7. plass

youth international:

Joakim Thygesen: 13. plass

Kristoffer Frøyna: 21. plass

William Thygesen: 22. plass

Av Dagny Beathe Jørgensen, leder i Grimstad trialklubb