Innsendt bidrag: Grimstad kickboxingklubb deltok i Scandinavian Open i Oslo i helgen. Det ble ett gull i junior Lettkontakt, ett Sølv i senior kick-light og et sølv i junior kick-light

Dette er sesongens første turnering. Vi hadde med en ung gjeng som gjorde en kjempefin jobb, skriver Madelen Søfteland, som sammen med trenerne Peder Willbergh og Linn Kristine Haugen var med til Oslo under Scandinavian Open.

Gull til Grimstad

Matheus Waaland Konnestad (17) tok gull i Lettkontakt i sin klasse, junior herrer – 69 kg. Han var "sidet" første runde, ettersom han var en av favorittene i klassen. Han vinner de to neste kampene sine med god margin. Matheus plukker poeng etter poeng med jabbene og hookene sine, og avslutter godt med spark. Han har god rekkevidde og klarer og utnytte dette i kampene i helgen. Matheus koste seg skikkelig i kampene denne helgen. Han lever opp til favorittstempelet og vinner begge kampene. Matheus har trent hos oss i 3 år, og har bakgrunn fra taekwondo.

Are Syvertsen (19) imponerer stort i sin første kickboxingkonkurranse. Han tar sølv i kick light i klassen senior herrer -69 kg. Are som hadde en liten periode på barnepartiet for mange år siden, startet på kickboksing igjen etter jul. Han har jobbet målrettet hele sommeren 1–2 økter om dagen, og det det syntes. Han vinner klart sin første kamp, hvor han plukker mye poeng på lowkicks og fine slagkombinasjoner. I finalen møter han en erfaren ukrainsk motstander. Are gir absolutt alt, og viser skikkelig fighterhjerte. Han svarer godt for seg, men han taper finalen mot en veldig god motstander.

Jakob Omholdt (17) tok også sølv i sin klasse junior herrer kick light -74 kg. Jakob som har trent hos oss siden sommeren, har bakgrunn fra boksing. Han vinner sin første kamp, som hadde veldig høyt tempo. Jakob har godt blikk og veldig treffsikker med slagene og sparkene sine. Han plasserer teknikkene godt noe dommerne verdsetter. Han har også fått i gang sparkene sine, som han plukker poeng på. Han taper finalen mot en vrien motstander med uortodoks stil. Jakob var også i en direktefinale i Lettkontakt, junior herrer -74kg. Han taper den kampen mot en motstander med gode spark.

Heier: Her er trenere, utøvere heiagjeng og kjærester avbildet på Scandinavian Open i Oslo. Foto: privat

God kamp av klubbens yngste

Kevin Jarmuz er klubbens yngste konkurranseutøver. Han fylte akkurat 13, som betyr at han endelig kan konkurrere. Kevin konkurrerer i aldersklassen 13–15 år i point fight. I debuten sin møter han en tøff motstander fra Bergen, som trener med landslagsutøvere ukentlig. Kevin gjør en god kamp, han er tøff og angriper med eksplosive teknikker. Han taper direktefinalen, men gjør en veldig fin figur i sin aller første kamp. Kevin har 2 år til i denne klassen, så vi gleder oss til å se hva han kan få til.

Både Elias Follegg (18) og Peder Willbergh (22) møter i sine direktefinaler landslagsutøveren Oliver Gundersen. Elias har holdt på i klubben siden barnepartiet. Peder har også gått barnepartiet og satser som junior. Han har vært borte i 5 år, men er nå tilbake. Begge gjorde det de øvde på i kampen, og taper fair mot en så rutinert utøver. De legger stort press, og har god bevegelse. Det lå sies at vi mener de tok noen flere poeng, de ikke ble gitt uttelling av hos dommerne, uten at det hadde endret hvem som vant.

Nå er det planlegging av NM i oktober. Vi gleder oss til å se hva denne gjengen, og resten av utøverne våre kan gjøre der.

Madelen Søfteland