Det var Arendal Fotball som kom best i gang de første to minuttene og fikk en corner som ble headet rett over målet til Maria Haugen Bueie. Amazon kom mer og mer inn i kampen, og det var jevnspilt de første 20 minuttene på Norac stadion. Det var en omgang som var tydelig preget av to lag som ville fremover og det var Arendal fotball som fikk den første sjansen i kampen. Men Bueie hadde kontroll og ballen gikk i nettveggen.

Amazon fikk noen store sjanser på tampen av omgangen da Ida Livgård Jensen gikk i duell med Arendals keeper Mari Fone på et flott innlegg, men hun klarte ikke å styre den i mål.

Nærmest scoring: Det var her Ida Livgård Jensen kunne styrt ballen i mål i første omgang. Foto: Eirik Aamlid Solvang

Startet best i andre

Amazon kom klart best i gang i andre omgang og var farlig frampå med flere dødballer de første 10 minuttene i andre omgang. Første kjempesjanse for Amazon kom etter et innlegg fra livsfarlige Lise Thomassen Farstad til Caminda Johanne Olsen. Den strøk stolpen.

Men etter 62. spilte minutter satte den endelig for Amazon. Da scoret de etter enda et farlig innlegg. Det endte hos superinnbytter Matilda Stige Lindahl. Det var heller ikke ufortjent at de grønnkledde tok ledelsen.

Fortsatte å kontrollere

Etter scoringen fortsatte Amazon å kontrollere kampen uten at Arendal kom til de store sjansene. Det ble et stopp i spillet etter 74. minutter der Arendal fikk samla laget og tatt en prat med spillerne sine. Det samme gjorde de i Amazon-leiren. Det var Synnøve Hvaara som fikk seg en trøkk og måtte gå av med skade. Sara Smerud Hansen kom inn som erstatter.

Amazon fikk en sjanse til å punktere kampen etter 80. minutter, men Kristine Væting klarte ikke trille den over linja da Arendals-keeperen glapp ballen i egen fem meter. Etter 88. minutter scoret Arendal på enda et innlegg og da var det Ida Livgård Jensen, en av banens giganter, som satte den i nota og punkterte kampen for Amazon. Dermed endte det 2–0 til Amazon og trener Martin Ek Åsheim fikk en perfekt start i sin nye jobb.

Seier: Laget feiret voldsomt etter 2–0 seieren mot Arendal. Foto: Eirik Aamlid Solvang

Perfekt start

Etter kun noen få måneder i jobben som hovedtrener i Amazon kunne ikke trener Martin Ek Åsheim håpet på en bedre start enn dette.

– Det er en kamp vi stort sett har kontroll på. Arendal skaper litt på kontringer i første omgang, men i åpent spill så skaper vi mer enn dem i løpet av kampen. Vi får også betalt for dette. Hvis vi er litt mer på vakt mot overganger, så har vi full kontroll her, oppsummerer Åsheim til Adressa etter kampslutt.

Det sto 0–0 til pause på Norac stadion og Amazon måtte dra noe opp av hatten for å få satt ballen i mål.

– Vi sa ikke så mye i pausen utenom hvordan vi kunne skape litt mer overtall når vi spiller dem lave. Vi sa også at vi må fokusere på oss selv. Det er vi som kan gjøre noe med hva som skjer utpå her. Publikum, dommere eller det andre laget får vi ikke gjort så mye med. Litt av målet med kampen i dag er å spille på oss selvtillit og det føler jeg at vi gjør utover i kampen, legger han til.

Perfekt start: Trener Martin Ek Åsheim (t.v.) kunne ikke drømt om en bedre start i sin nye jobb. Markus Ringberg (t.h.) er assistenttrener til Åsheim. Foto: Eirik Aamlid Solvang

Annerledes mål

Målet for sesongen har han ett litt annet syn på enn mange andre derimot.

– Målet er egentlig å etablere seg. Det er så populært å ha en ambisjon om en plassering og slike ting, men vi er litt annerledes der. Vi har heller et mål om å hjelpe jentene et steg videre på å nå drømmene deres og å fokusere på det. Hvis vi klarer det, så klarer vi også å gjøre det bra sportslig, forklarer den ferske hovedtreneren.

Åsheim tiltrådte trenerjobben i november i fjor etter at Leif Tsolis trakk seg på grunn av for mye pendling. Han er strålende fornøyd med de første månedene i ny jobb.

– Det har vært veldig gøy. Det er jo en fantastisk gjeng som står her borte. De står virkelig opp for navnet Amazon også som betyr kvinnelig kriger. Det skal de ha all honnør for, avslutter han.

Bluss: Etter 1–0 scoringa ble det fyrt opp bluss for de grønnkledde. Foto: Eirik Aamlid Solvang

Tøff kamp

Ida Livgård Jensen kriget rundt på midtbanen i 90. minutter for Amazon. Hun er meget fornøyd etter kampslutt.

– Det er en tøff kamp. Det er første seriekamp og lokaloppgjør, så det er litt nerver i spenn. Men jeg synes vi styrer kampen, tør å spille vårt spill og så får vi uttelling til slutt. Det er veldig deilig, sier målscoreren.

Det tok 88. minutter før Jensen skulle få satt ballen i mål selv om hun var frampå ved tidligere anledninger også. Det synes hun er deilig.

– Det er så deilig. 1–0 er en skummel ledelse og det å få putta den inn er så deilig. Jeg klarer ikke tenke så mye når alle jentene er over, så det var fantastisk, sier en smilende midtbanekriger.

Det tok også et par sekunder før hun innså at ballen gikk inn.

– Ja, det tok noen sekunder. Jeg klarte ikke helt å innse det, men det var veldig deilig, legger hun til.

Hun er også selvsikker før neste kamp mot Start.

– Jeg tror vi går inn med stor selvtillit og skal bygge videre på det gode vi gjorde her i dag, avslutter hun.

Amazon spiller neste kamp borte mot Start på Sør Arena den 28. april klokka 14.

Lettet: Det var en lettet Ida Livgård Jensen som lå på bakken etter å ha satt inn 2–0.  Foto: Eirik Aamlid Solvang