– Imås har noe veldig spennende på gang nå. Her ligger alt til rette anleggsmessig, klubben har de beste forutsetningene for å få til noe bra sportslig også. Det at de nå har ansatt Øystein (Bjerkestrand) i en hundreprosentstilling som spillerutvikler, viser også at de vil noe her i klubben. I tillegg er denne idrettsfritidsordningen (IFO) som de har utrolig bra. Jeg gleder meg til denne utfordringen, som trener for A-laget, sier Mathias Hortin.

Utvikle spillere og stil

Svensken, som bor på Fevik, har en solid trenerbakgrunn. Han har jobbet ti år som ansvarlig på en toppidrettslinje i Sverige, han har vært seniortrener for et lag i Sverige i fire år, et lag som spilte på nivå fire der. Han har også vært assistent på et juniorlag, samt at han trente Express i 3. divisjon i litt over ett halvt år. Hortin har UEFA A-lisens.

Rent sportslig har ikke Imås’ nye trener et konkret resultatmål. I samtaler med klubben har de kommet fram til at det er andre mål som er aller viktigst i første omgang.

– Vi har vel sagt at det viktigste på A-laget vårt per dags dato, er å utvikle en god spillestil, kontra å få gode resultater. På sikt vil en god spillestil og bra opplegg også gi nettopp resultater, sier Øystein Bjerkestrand, spillerutvikler i klubben.

– Men vi tror at dette opplegget på litt lengre sikt kan gi oss et 4. divisjonslag, og det må være en målsetting. Får vi med oss disse 16-åringene som vi har i klubben videre, tror jeg det kan bli spennende om noen år. Målet er å få et ungt, treningsvillig A-lag innen noen år, sier Alf Morten Kaupang, som er styreleder i fotballgruppa.

I utgangspunktet starter Hortin i jobben 1. januar, men han er allerede godt i gang med planleggingen av neste år, sammen med Øystein Bjerkestrand og Bård Brekke (ny G16-trener).

anna@gat.no