Innsendt bidrag: Sørlandsgaloppen er et populært orienteringsløp med over 1000 orienteringsløpere fra inn- og utland. Det er mange løyper med forskjellige vanskelighetsgrader, både for nybegynnere og veteraner innen orienteringssporten.

Flere dager

Arrangementet går over fire dager, fra torsdag 29. juni til søndag 2. juli. Det vil være to løp på Fevik, torsdag 29. og fredag 30. juni.

Det første løpet går på torsdag kveld og vil være et sprintløp (kortdistanse) som vil bære preg av å være et gate-orienteringsløp som vil foregå i boligområdet mellom Fevik skole og Fevik stadion og ned mot Ranvika og Storesand.

Løype: Kartskisse som viser løpsområde torsdag kveld. Foto: Terje Urfjell

Blandingsterreng

Moderne orientering skjer ikke bare i skogen, men også i boligområder. Når et orienteringsløp går i boligområde er private gårdstun og dyrket mark forbudt område for løperne. Postene vil stå på fortauet og «friområde» langs offentlig vei, og løperne vil løpe på kryss og tvers langs bilvei og langs de stiene og smug for allmenn ferdsel som finnes i området. Det er ikke vanskelig å finne postene, men utfordringen er å finne raskeste og smarteste veivalg mellom postene.

Deltakerne vil således komme til å løpe langs bilvei og på kryss og tvers, og blant annet krysse Sømsveien på flere steder i nærheten av Fevikparken og Fevik skole. Det vil være skilt og trafikkvakter i området som vil dirigere trafikken og oppfordre til å kjøre forsiktig.

Åpent for alle

Parkering, start og innkomst vil begge dager være i område Storesand.

Fredag: Slik ser løypen ut for deltakerne på fredagen Foto: Terje Urfjell

Alle er velkomne til å delta, også som tilskuere og «heiagjeng».

Det er mange løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Det fins løyper som passer også for de som aldri har prøvd orientering før. Skulle noen ha lyst til å delta, så hjelper vi til med påmelding.

Innsendt av: Hans Jakob Kløvstad