(Express – Arendal Fotball 1–1 (0–1), 1–2 eeo.) I en kamp hvor 4. divisjonslaget Express var store underdogs åpnet som ventet 2. divisjonslaget Arendal best og hadde mye ball, men de hvitkledde slet med å skape noe mot et Express som lå tett bak. Etter 11 minutter fikk Arendal sin første store sjanse, men en heroisk blokk avverget den sjansen.

Express hadde lite å komme med mot et dominerende Arendal, men etter 23 minutter fikk Express en corner som endte med voldsomme rop om straffe, men uten gehør fra dommer. Etter Express fikk fyrt av et langskudd som gikk en halv meter over mål så stupte Arendal i angrep og fikk ballen i nettet. Den ble heldigvis for Feviklaget avblåst for offside. Etter drøye halvtimen så var Arendal frempå igjen og fikk ballen i nettet, men også den ble annullert for frispark. Men etter 36 minutter satt den for Arendal. Etter et innlegg på tvers inn foran mål kunne Haga sette den enkelt inn bak en utspilt Aagre Larsen. Dermed sto det 0–1 til pause.

Enkel scoring: Det var ikke lett for keeper Marius Aagre Larsen å redde denne. Foto: Helge N. Olsen

Jevn kamp

Etter en jevnspilt åpning på andre omgang kom den lynraske ghaneseren Bernard Sarfo Twumasi frempå etter 52 minutter og satt den inn bak Skjævestad. Sarfo Twumasi snappet ballen opp fra en uoppmerksom midtstopper og satt den med venstre nedi hjørnet. Etter 70 minutter var det fortsatt en omgang som det ikke skjedde stort i. Arendal hadde mye ball, men klarte ikke skape noe som helst og Express luktet mulige ekstraomganger. Etter 75 minutter fikk Express et frispark fra fint hold som første sjansen sin etter utligningen, men satt den rett i muren. Det ble en kamp hvor Express hang mye mer med enn man skulle trodd på forhånd og det var virkelig muligheter for Express her. Det sto 1–1 etter ordinær tid og Express klarte dermed å kare seg til ekstraomganger.

Overrasket: Uavgjort for Express sto til 16 i odds på Norsk Tipping før kampen, og feviklaget motbeviste mange eksperter med å klare 1–1 til full tid. Foto: Helge N. Olsen

Seks minutter ut i første ekstraomgang så gikk altså Arendal opp i ledelsen etter et flott innlegg og et enkelt hodestøt for nr. 9 på Arendal, Lille-Løvø. Dermed måtte Express fram i angrep igjen. Etter første ekstraomgang hadde Arendal full kontroll og det sto 2–1 til de hvitkledde etter 105 spilte minutter. Lite skjedde i andre ekstraomgang, men i det 115. minutt ropte Express-spillerne på straffe, men igjen uten å få gehør. Kampen endte 1–2 til Arendal Fotball og dermed endte cupeventyret for rødtrøyene fra Fevik i første runde mot Arendal.

– Stolt og imponert

Trener Steinar Berås er til tross for tap strålende fornøyd med innsatsen gutta hans la ned.

– Først og fremst er jeg stolt og imponert over den innsatsen som vi legger ned. Vi spiller oppimot det vi kan gjøre i dag og hadde vi hatt litt mer hell så kunne vi tatt det her, oppsummerer Berås.

Berås avslører også at det ikke var vanskelig å motivere laget sitt før Arendal skulle komme på besøk til Fevik.

– Det å gire de opp til en sånn kamp som i dag, det gjør seg selv. Selv om innsatsen og motivasjonen også var bra mot Våg så er det å spille en 1. runde kamp i cupen mot Arendal som er to divisjoner over oss så er det noe som gir litt ekstra, avslører treneren.

Slå tilbake

Etter to tap på rappen ønsker Berås å slå tilbake så fort som mulig.

– Nå ønsker vi selvfølgelig å slå tilbake så fort som mulig, men det er onsdag i dag, vi har nå spilt 120 minutter og halvparten av spillerne ligger med krampe så det blir spennende å se hvordan beina er til lørdag. Den kampen her koster mye energi og mye krefter, forteller en glad Berås til Adressa.

Fotballmessig er han også veldig fornøyd med utførelsen av kampen.

– Vi gjør egentlig nøyaktig det vi blir enige om, vi ligger kompakt i 4–5–1 og forsvarer oss så godt som vi kunne gjort. De skaper jo ikke så voldsomt mye og vi får den kontringen den ene gangen med Bernard (Sarfo Twumasi) og han gjør jobben sin. På en perfekt dag hadde det holdt, avslutter treneren.

Fornøyd: Trener Steinar Berås er mer enn fornøyd med onsdagens cupkamp. Foto: Helge N. Olsen

– Målet var min skyld

En av kampens store giganter var Jonas Emil Dalen som var en bauta i midtforsvaret til Express. Han var også tilfreds med hvordan kampen utspilte seg.

– Vi gjør egentlig akkurat det vi har blitt enige om. Så er de jo egentlig et bedre lag og vi hadde ingenting å tape, forteller Dalen.

Han forteller også om en tro i laget før kampen ble sparket i gang.

– Vi gikk inn med en tro om at vi kunne vinne ja. Det er vi som er underdogs og alt skal være mulig, legger Dalen til.

Sin egen prestasjon er han derimot mer negativ til.

– Det første målet skal jeg ta på meg selv. Det var dårlig, men resten synes jeg vi var gode alle sammen, avslutter stopperkjempen.

Express spiller sin neste kamp til lørdag klokka 16 borte mot Donn. Neste hjemmekamp er ikke før 27. april klokka 13.

Tar på seg skylda: Jonas Emil Dalen mener selv det første målet var hans skyld. Foto: Helge N. Olsen