Baard Larsen

David Millar fra England var suveren vinner av Grimstad Sykkelfestival 2012. Han lover å komme tilbake neste år ettersom han gjerne vil slå sin venn Thor Hushovd på hjemmebane.

- Løypen er egentlig tøff, men jeg følte jeg hadde kontrollen på feltet de siste to rundene, sier den sympatiske engelskmannen.

Reprise

Sykkelproffen lover at det faktisk er prestisje for elitesyklistene å gå til topps i en criteriumsritt som det man har i Grimstad. Og, etter triumfen lørdag kan det bli reprise neste år.

- Thor kunne jo ikke stille i år, så da hadde vi andre en sjanse til å vinne, ler Millar.

- Jeg håper jeg som regjerende mester blir invitert også neste år, for dette var moro. Og da med Thor på startstreken, legger engelskmannen til.

Andreplassen gikk til canadiske Ryder Hesjedal mens Plussbank BMC-rytteren Bjørn Tore Hoem imponerte mange med råsterk sykling inn til tredjeplass.

Bytur

Thor Hushovd sier han er glad for at det var så mange som tok turen til sentrumsområdene for følge sykkelrittet, mens sykkelfestivalsjef Trond Christoffersen bare var et eneste stort smil.

- Jeg er ikke sikker på hvor mange som var rundt løypene i dag, men det var en god del tusen. Antallet er egentlig ikke det viktigste, men at vi får gitt folk et showritt og vist frem sykkelsporten, understreker Christoffersen.

- Nå skal vi på byen og kikke litt og kanskje en tur innom Nytelsesfestivalen for å se på Penthouse Playboys, røper Millar og Hushovd.

Mer om sykkelfesten i tirsdags-Adressa.