– Nå har vi det helt greit, som sørlendingene sier. Nei da. For å si det rett ut, nå er jeg jækla glad. Jeg er imponert over guttene, over måten de aldri gir opp på, og over den innsatsviljen og holdningen de viser gjennom 90 minutter, ja egentlig i 120 minutter. Det her var strålende, sier Jerv-trener Steinar Pedersen.

Han benyttet seg av innbytterne sine tidlig i kampen, men ble ikke bekymret for at det gikk mot ekstraomganger etter at Ohi Omoijuanfo utlignet for Jerv på overtid.

– Robstad hadde krampe, og Hagen var tom etter 80 minutter etter å ha løpt mye, men jeg sa til guttene at dere har mer krefter enn dere tror. Det har man alltid, smiler treneren.

Mentale avgjorde

Kampen ble så jevn som Steinar Pedersen hadde forventet. Begge lag hadde flere sjanser i kampen, men det ble ikke mål før etter 39 minutter, da Hødd gikk opp i føringen.

Jerv presset på, og på overtid dukket Ohi Omoijuanfo opp, slik han lovet Adressa før helgen, og stillingen var 1–1 ved fulltid. Dermed var det klart for ekstraomganger, som etter hvert ble til straffesparkkonkurranse.

– Kampen ble akkurat så jevn, tett og full av nerver som man kunne forvente. Hødd spilte en bra kamp ifølge dem selv, og at vi da igjen klarte å utligne på overtid, ja det viser hvilke vinnerskaller som er i den troppen her. De er helt rå i hodet. Som jeg sa før kampen, det er det mentale som vil avgjøre.

Ikke øvd på straffespark

Straffesparkkonkurransen ble et drama uten like. Hødd tok raskt føringen da Dennis Antwi misset på Jervs andre straffe.

Da Hødds sistemann skulle ta sin straffe trodde mange det var avgjort, men det var det så aldeles ikke. Øyvind Knutsen var iskald i Jerv-buret og reddet sikkert da Hødds Michael Karlsen prøvde seg på en frekkis med lobb. Dermed kunne Ohi Omoijuanfo utligne for Jerv igjen, noe han gjorde.

Etter at Glenn Andersen og Joakim Wrele hadde satt inn sine straffespark var det klart for Christoffer Aasbak og Tobias Collett for henholdsvis Hødd og Jerv. Aasbak satte ballen over, og 18 år gamle Tobias Collett kunne avgjøre det hele. Han var iskald, og Jerv kunne endelig slippe jubelen løs.

– Vi hadde gjort oss noen tanker om hvem som eventuelt skulle ta straffesparkene tidlig i uka, men så skjer det litt bytter og litt diverse som gjør at man må endre på det. I andre ekstraomgang bestemte Andreas (Jenssen) og jeg oss for hvem som skulle ta de, sier Pedersen.

Laget har ikke øvd på straffespark denne uka, men Pedersen er ikke overrasket over at de var så trygge på det.

– Alle de guttene her er i stand til å sette ballen i mål fra 11 meter, og det er ikke noe å øve på. Man kan selvsagt øve på det tekniske, men den følelsen det er å stå i den situasjonen kan man ikke øve på.

Skryter av unggutten

– En 18 år gammel gutt avgjør det hele for dere, hva synes du om det?

– Det var fantastisk, men jeg vil også skryte av Øyvind (Knutsen) som var kald nok til å bare stå på den femte straffen til Hødd. Det var avgjørende. Når det gjelder Tobias så har han vokst enormt den siste uka ved at han fikk starte fra start i Follo-kampen, og ved at han nå kom inn etter 60 minutter og til slutt fikk ta straffespark. Han har vist god form hele uka, og han vokser for hver trening omtrent. At han setter inn den straffen der viser at han har riktig skalle, og at han er i ferd med å bli en voksen gutt, smiler Pedersen.

Jerv er nå på vei hjem fra Ulsteinvik, med buss, ferje, buss, fly og buss ...

– Det er ingen grunn til at det ikke skal bli en grei tur hjem, avslutter Jerv-treneren.

Om en uke reiser de til Møre og Romsdal igjen, da er Kristiansund motstander i andre kvalikkamp.