– Deilig å score på overtid, for vi leverte hele kampen, oppsummerer kaptein og målscorer Kamille Bruhjell etter kampen.

– Så er vi litt uheldige, at Haugesund scorer på en halvsjanse. Men slik er fotballen, legger hun til.

Best: Amazons Tuva Hovde ble kåret til banens beste spiller på hjemmelaget av juryen. Foto: Baard Larsen

– Jobbet inn

– Det gjelder å ikke gi seg før dommeren har blåst av kampen. Laget jobbet helt inn til siste slutt, og det lønte seg virkelig, påpeker Bruhjell.

– Hadde det blitt bare ett tilleggsminutt til, tror jeg det kunne ha blitt seier. Jentene hadde virkelig fortjent tre poeng i dag, men ett poeng er bedre enn ingen poeng, sier kapteinen videre.

Sjansekamp. Emma Pettersen fyrer av, men skuddet går utenfor. Hjemmelaget har hatt veldig mange sjanser, uten å få uttelling. Foto: Baard Larsen

– Laget har blitt bedre og bedre utover i sesongen, men vi er av og til for dårlige i boksen. Det scoret for lite. Jentene står på i alle dueller, så det er slik sett gøy å se at laget stadig har framgang, lyder trener Leif Tsolis etter at Amazon spilte uavgjort mot FK Haugesund.

Hakket bedre

Til pause var stillingen 0–0, men det har ikke vært noen tam kamp. Begge lag hadde flere gode sjanser til å score, der undertegnede følte at Amazon hadde vært et lite hakk bedre enn gjestene.

Nærme: Julie Lossius klarer akkurat ikke å snappe ballen før Haugesunds keeper. Foto: Baard Larsen

Åtte minutter ut i andre omgang rullet Amazon opp et angrep. Tuva Hodne blir felt, men dommeren blåser ikke, da hjemmelaget har ballen. Julie Lossius fyrer av et skudd, men det gikk rett utenfor mål.

Etter ti minutter av andre omgang spilte Hodne på ny fram et angrep på kanten, der ballen søkte Lossius. Men Haugesunds keeper klartr akkurat å snappe ballen.

Scoring i luften

Etter 16 minutter av andre omgang, foretok bortelaget et dobbeltbytte. Amazon fortsatte å holde trøkket oppe. Det lå en scoring i luften på J. J. Ugland Stadion Levermyr.

Det var en strålende sjanse til Lise Farstad etter 64 minutter, etter å ha blitt spilt flott gjennom, men det ble for skrå vinkel. Det foregikk tidvis et stormløp mot Haugesunds mål.

Kamp: Amazons Selma Nohlqvist-Hansen jager ballen sammen med Haugesunds Emma Kristiansen. Foto: Baard Larsen

– De er kjørt nå, roper Amazon-trener Leif Tsolis til sine spillere. Men tok feil. For Haugesunds spillere hadde fortsatt litt trøkk igjen på tanken.

Halvsjanse

For i et stormløp av et angrep fra gjestene, rett etter at vertene hadde blitt avblåst for offside i et flott angrep, scoret Haugesund. Benedikthe Hartvigsen sendte bortelaget i føringen.

Tempo: Amazon, her ved Lise Farstad, hadde et lite overtak på gjestene i første omgang. Foto: Baard Larsen

Amazon ga derimot ikke opp. Angrep på angrep ble rullet opp, og på overtid fikk de endelig belønning for strevet. Kaptein Kamilla Bruhjell får full klaff, og dunker inn 1–1 til stor jubel fra tilskuerne og trenerbenken.

Rett etterpå, kort tid før dommeren blåser av kampen, har Amazon nok en sjanse. Men det ble ikke flere mål på J. J. Ugland Stadion Levermyr, så kampen mellom Amazon Grimstad FK og FK Haugesund ender med poengdeling etter 1–1.

Iherdig: Amazons Ingrid Nødland jager ballen. Foto: Baard Larsen

Kampen kunne du følge live her: