Nestleder Stian Flo i styret til Sørild Friidrettskubb (FIK), kan fortelle at det er mye spennende som har skjedd den siste tiden for friidrettsklubben. Ikke bare har de fått på plass en elitesatsing, der fire utøvere så langt er med.

Etter fjorårets sesong rykket i tillegg Sørilds menn senior opp i førstedivisjon i nasjonal lagserie. Noe som ifølge Flo nok ikke har skjedd siden 1980-tallet. Nå håper klubben at de skal få enda flere utøvere med på laget.

Tilbake: Etter en del skadeproblemer, føler kan Ingvild Meinseth melde om at hun er i ferd med å bli bedre og raskere enn noensinne. Foto: Baard Larsen

Pyramide

– Med hjelp av mange lokale sponsorer, så har vi nå fått inn bidrag som gjør at fire av våre beste utøvere, kan bli en del av en utvidet satsing. En elitesatsing, om du vil, forteller Stian Flo, da flere utøvere og trenere møter Adressa i hallen ved Tønnevolds jorde.

– Det er jo samtidig litt spesielt, og artig, at de fire er to søskenpar. Even og Ingvild Meinseth, samt brødrene Elias og Andreas Solheim Sollid. Jeg er ikke i tvil om at det har betydd mye for rekrutteringen til klubben, at vi har denne flotte hallen, sier den tidligere friidrettsutøveren til.

Talenter: Sørild har mange yngre, lovende utøvere i sine rekker. Her ses bak (f. v.) Marc Berntsen, Charlotte Celine Thorjussen, Helena Lauvdal Myhren og Ingvild Meinseth. Foran (f. v.) Elias Solheim Sollid, Johan Magnus Bjørgan, Jonathan Askeland og Andreas Solheim Sollid. Foto: Baard Larsen

– Og så har vi foruten de fire nevnte, også en rekke andre utøvere som kjemper i norgestoppen. Jeg tror vi i dag kunne ha stilt med Norges beste lag på 4 x 200 meter, om vi ville. I tillegg har Sørild en av Norges beste 3.000-meterløpere. Og mange yngre, lovende utøvere i bunn. Som er på vei opp, påpeker Flo.

Mesterskap

Til helgen er det innendørs-NM i friidrett i Stjørdal, hvor Sørild stiller med Jonathan Askeland (60m, lenge uten tilløp og høyde uten tilløp) samt Andreas Solheim Sollid på 400-meteren. Sistnevnte sier at målet er å prestere, men at han ikke blir skuffet om det ikke blir personlig rekord denne gangen. Egentlig skulle også Ingvild Meinseth ha deltatt, men hun har fått problemer med at hun er blitt for rask!

NM-klar: Andreas Solheim Sollid skal i helgen løpe 400-meter under innendørsmesterskapet i Stjørdal. Foto: Baard Larsen

– For min del så er jeg tilbake etter en del skadeproblemer, som oppsto sommeren 2021. Søndag merket jeg tendenser til krampe i hamstringen på baksiden av låret, under Nordisk forrige helg. Derfor velger jeg å droppe helgens NM, forklarer Ingvild Meinseth.

– Er det snakk om en skade?

– Nei. Jeg har nok blitt for rask, noe persen på 60-meteren viste. Så musklene har ikke helt blitt tilpasset min nye og høyere fart, svarer friidrettstalentet med glimt i øyet.

Tilbake: Etter at han flyttet hjem til Grimstad, og meldte seg på ny til tjeneste for Sørild, har Even Meinseth blitt en del av elitesatsingen til klubben. Foto: Baard Larsen

Utendørs

Med frafallet fra Ingvild Meinseth, blir det til at hun og broren Even, samt Elias Solheim Sollid, fokuserer på trening fram mot utendørssesongen starter. Trioen har klare mål på hva som de vil oppnå i løpet av sesongen.

– Satsingen som Sørild har på oss fire, gjør at alt blir lettere. Både med treningssamlinger, og ellers. For vi har jo alle det samme målet. Å bli best mulig. For min del er det U18-EM som er det store utendørsmålet i år. Jeg håper å kvalifisere meg til dette, sier Elias Solheim Sollid.

U18: For Elias Solheim Sollid er årets store mål å kvalifisere seg til EM for utøvere under 18 år. Foto: Baard Larsen

– For meg er det å komme hjem, å være tilbake i Sørild. Og jeg håper at denne satsingen gjør at enda flere lokale utøvere kommer opp på et enda høyere, nasjonalt nivå. Og at studenter som driver med friidrett, vil velge å ta studiene i Grimstad og bli med i Sørild. Denne satsingen har veldig mye å si. Ikke bare for oss fire, men for alle. Det er stas at klubben i våre hjerter kan gjøre en slik satsing, understreker Even Meinseth.