Torsdag kveld tok feviklaget imot Torridal på eget gress i regnet på Fevik, hvor mange hadde tatt turen for å se på.

Serieleder Vigør banket Froland 6–2 onsdag kveld, og Express måtte derfor vinne sin kamp om ikke avstanden opp skulle bli seks poeng.

I farta: Mateusz Radgowski og Express hadde få problemer med å feie Torridal av banen på en regntung Fevik stadion. Foto: Helge N. Olsen

Treg start

– Det klabbet litt og hjemmelaget var unøyaktige på siste tredjedel og det gikk 43 minutter før første målet kom, forteller Magne Aslaksen i Express fotball.

Det var venstreback Nils Onur Yenice som fikk fulltreffer på en retur og banket ballen utagbart ned i det høyre hjørnet fra 18 meter, og det stod dermed 1-0 til pause.

Målfarlig: Tobias Wangerud scoret to da Express slo Torridal 4-1. Foto: Helge N.Olsen Helge N. Olsen

Økte

Etter hvilen var det toppscorer Kristian Eriksen som satte inn sitt 19. mål for sesongen i det 72. minutt etter strålende forarbeid av Mateusz Radgowski og mange trodde det var spikeren i kista, forteller Aslaksen.

Ut av ingenting reduserte imidlertid Torridal på vakkert vis og det var spenning igjen.

Comeback

Så var det duket for kveldens comeback. I mai 2022 tok Express imot Jerv til cupfest på Fevik, og her ble Mads Andås stygt skadet. Mot Torridal torsdag kveld var han klar for innsats igjen.

– Inn på banen etter 13 måneder ute med skade kom Mads Andås inn og han brukte tida godt. På to kontringer spilte han Tobias Wangerud gjennom og alene med keeper var Tobias iskald og satte begge vakkert i mål, forteller Aslaksen.

Sluttresultatet ble dermed solide 4–1.

29 Juni 2023 Express-Torridal Vant: Bendik Liltved Hoel og resten av Express kunne juble for 4-1-seier over Torridal. Foto: Helge N.Olsen Helge N. Olsen

– Med 29 poeng og 50 scorende mål tar Express en velfortjent ferie på andreplass, tre poeng bak Vigør. Takk til alle dere som kommer på kamp etter kamp og støtter guttene. Vi ser frem til en spennende høstsesong, skriver Aslaksen på Facebook.