Det var duket for lokaloppgjør på RSA Bil arena da Express skulle ta imot Trauma. Hjemmelaget kom fra en 3–2 seier mot Birkenes og håpte på å ta enda en seier torsdag kveld.

Etter det Express-trener Steinar Berås beskriver som en laber omgang så er det Trauma som tar med seg en 1–0 ledelse inn i garderoben etter et cornermål. Express gjør tre bytter til pause og snur kampen etter en heading av Bernard Sarfo Twumasi og en halv volley i nettaket av Benni Fondo. Express så ut til å stikke av med tre poeng, men etter 91 spilte minutter blir det slått en ball inn bak forsvaret til Express som lar den sprette og dermed Trauma kan sette inn 2–2 og stjele med seg et poeng hjem.

I svarte jakker: Express-trener Steinar Berås (t.v.) synes det var et unødvendig poengtap. Den andre halvdelen av trenerduoen Tobias Olsvik står i midten og forsvarsspiller Jim Eriksen Skårdal til høyre. Foto: Helge N. Olsen

– Unødvendig

Express-trener Steinar Berås oppsummerer kampen slik:

– Det ender 2–2 og det føles som et tap. Første omgangen vår er ikke en god omgang. Det er tafatt og dødt fra begge lag egentlig, men de scorer på en corner og tar med seg ledelsen inn til pausen. Den første omgangen snakker vi om i garderoben i pausen og blir egentlig ferdig med den der. Vi gjør tre bytter til pause for å få litt mer energi og det funker. Vi kjører egentlig hele andre omgangen og scorer to mål. Det er en kamp vi føler vi hadde i vårt spor og Trauma skaper egentlig ingenting. Så etter det 2–2 målet føles det veldig unødvendig å gi vekk to poeng.

Berås anerkjenner viktigheten til den lynraske ghaneseren Bernard, men forteller om hvor viktig de rundt han også er for hans bidrag.

– Bernard (Sarfo Twumasi) er viktig han. Han har jo scoret en del mål for oss, men vi er et lag og han hadde ikke klart det uten de spillerne rundt han som spiller han god, forteller Berås til Adressa.

Danser: Bernard Sarfo Twumasi danser med cornerflagget etter scoringen. Foto: Helge N. Olsen

– Spennende spiller

Benni Fondo fikk også åpnet scoringskontoen for de rødkledde og det er Berås glad for.

– Han kom inn sist mot Birkenes og var avgjørende for at vi vant. I dag kommer han inn til pause og får en scoring. Så det er viktig å få han i gang så klart. Han er en spennende spiller offensivt, så er det litt å jobbe med i strukturen defensivt, forteller Berås.

På spørsmål om Express kunne hatt flere mål og punktert kampen er Berås usikker.

– Vi kunne kanskje hatt en straffe på Bernard (Sarfo Twumasi), men jeg er usikker. (Mads) Andås har en volley som holder på å gå inn, men den blir reddet. Bernard har også en sjanse, men den går en meter til side for mål. Annet enn det skaper ikke vi så mye heller, men vi har mye ball og det å tape to poeng her føles unødvendig, sier den ene halvparten av trenerduoen.

Åpnet målkontoen: Benni Fondo åpnet målkontoen mot Trauma, men måtte se laget sitt slippe inn på overtid. Foto: Helge N. Olsen

Neste kamp for Express er mot Lyngdal torsdag 2 mai klokka 19:30 på bortebane og her ønsker Berås mer energi fra start.

– Vi må bare nullstille etter denne kampen og vi har jo ikke fått den starten på sesongen som vi ønsket oss. Men vi må gå til den kampen og ha litt mer energi. jeg vil se mer energi fra start. Et lag som vil ta tak i ballen og vil vinne kamper, forteller han.

– Er det noe dere kan ta med dere fra denne kampen?

– Vi kan ta med andre omgangen, da har vi mye energi. Første omgangen snakket vi om i pausen og ble ferdig med den da, avslutter han.

Neste hjemmekamp for Express er 13 mai klokka 19. Da tar de imot Jerv 2 og hvis alt går etter planen vil denne spilles på gresset på Fevik stadion.