– Det blir veldig greit. Jeg var tydelige på at jeg ønsket Øyvind med i styret da han flyttet hjem. Det er en gutt som kan fotball, har en sønn i klubben, og står med et bein i Barne- og ungdomsavdelingen. Det er viktig for oss at det gror nedenfra, og det blir viktig for klubben i framtida å få fram klubbutvikla spillere via akademiet, sier avtroppende Jerv-leder Per Gunnar Topland.

Han går ikke langt, for det neste året skal næringslivslederen og klubbmannen ta plass ved siden av Johannesen i styrerommet på Levermyr.

– Jeg har mye følelser for klubben, men nå skal jeg ta et år som nestleder. Så får vi se hvordan det går. Selv om jeg aldri kommer til å gi meg i klubben, har jeg lyst til å bli litt mer pensjonist. Jeg jobber med den saken jobbmessig også, smiler Topland.

Nyvalgte: Det nye Jerv-styret: Leder Øyvind Johannessen, Nestleder Per Gunnar Topland, Økonomiansvarlig Jan Pettersen, Styremedlem Sverre Engebretsen, Marianne Tønnessen, Stine Mari Emilsen (Ikke til stede) og Lars Erik Syse. repr. for barne- og ungdomsavdeling Even Torjussen, Seniorgruppe-representant Eirik Berntsen. Foto: Rolf Hansen

Aldri slutt

Som gir stafettpinnen videre til 36-åringen, som de siste to årene har vært økonomiansvarlig og nestleder i Jerv.

Øyvind Johannesen overtar en klubb som for første gang på flere år igjen kan vise til pluss i banken.

Regnskapet for 2022 viste nemlig nesten 5,5 millioner kroner i overskudd.

– Klubben har satt seg i en gunstig situasjon, men man ser andre plasser hvor fort det kan snu til det verre. Økonomi er en kontinuerlig jobb for å prøve å bygge seg større marginer, sier Johannesen.

Gjengen på Levermyr har brukt de siste årene til å gjennomføre en vellykket økonomisk kombinert snuoperasjon og ryddesjau. Det gir muligheter til å heve blikket opp og framover.

– Vi har et ønske om å spille i Eliteserien innen tre år, og så skal vi fortsette en del av de tingene vi har begynt på mot å utvikle oss mot å bli en enda bedre klubb, fortsetter den nye høvdingen i Jerv-leiren.

Per Gunnar Topland, Øyvind Johannesen, Jerv, styreleder, fotball Foto: Rolf Hansen

Mer fritid

Jervs budsjett foran OBOS-ligaen 2023 er på 35,8 millioner kroner. Der er ikke millionsalget av Daniel Håkans til Vålerenga tatt inn.

Det skal ikke bli noen hvilepute.

– Plutselig kommer det en overraskelse du ikke har peiling på. Alt fra at man sover i timen, styret fanger opp ting for sent eller en flystreik eller kvalik- bortekamp i Nord-Norge på bare få dagers varsel. Det kan bli millionutgifter av ting du ikke er herre over, sier påtroppende nestleder Topland.

Han gikk inn i styret i 2006, og hadde før det seks styre-år bak seg i barne- og Ungdomsavdelingen. Topland har også vært sponsor i klubben siden 1984. Etter åtte år som leder over to perioder, ser han etter døra ut i pensjonisttilværelsen fra klubben i sitt hjerte.

– Jeg har ni barnebarn som jeg elsker å bruke så mye tid jeg kan på. Jeg frigjør en del tid ved å gi fra meg ledervervet.

Det blir gøy

Øyvind Johannesen var spiller i klubben over to perioder, og var også en del av styret en periode i 2016 før flytting til Oslo. Han vendte hjem med familien til påsken 2021, og har siden vært en del av styret i Jerv.

– Jeg syns alt med norsk fotball og klubbdrift er veldig gøy. Dette er spennende og vi har mye viktig arbeide foran oss, avslutter styreleder Øyvind Johannesen.

Dette er det nye Jerv-styret: Leder Øyvind Johannessen, Nestleder Per Gunnar Topland, Økonomiansvarlig Jan Pettersen, Styremedlem Sverre Engebretsen, Marianne Tønnessen, Stine Mari Emilsen og Lars Erik Syse. repr. for barne- og ungdomsavdeling Even Torjussen, Seniorgruppe-representant Eirik Berntsen.