Mens tre litt eldre svømmere reiste til Vestlandets perle Bergen, og deltok i Bergen Swim Festival for kort tid siden, var det i Kristiansand finalestevne i Aquarama for de yngste.

I Bergen var det tre svømmere som deltok, mens Grimstad Svømmeklubb stilte med fire svømmere i Kristiansand. Sistnevnte er et tilbud for at de yngste skal få erfaring med stevner.

Mestringsfølelse

Nestleder i Grimstad svømmeklubb, Camilla Aas Halvorsen, kan fortelle at finalestevnet i Aquarama er en del av karusellstevner som arrangeres fem ganger i året

– Dette er et flott tilbud til de yngste svømmerne våre for å få stevne-erfaring. Det er ikke et stevne med dommere, så ingen blir diskvalifisert. Dette skal bare være gøy og det gir stor mestringsfølelse og svømmeglede. Over 150 barn fra 12 klubber fikk prøve seg i Aquarama denne søndagen, forteller hun om turen den siste søndagen i april.

– Det ble svømt i øvelsene bryst og medley. Medley består av alle fire svømmeartene; butterfly, rygg, bryst og crawl. Vi gleder oss til ny sesong til høsten og håper på enda flere deltakere fra Grimstad svømmeklubb da. For dette er gøy, oppsummerer Aas Halvorsen.

Markus Halvorsen, Mats-André Andreassen og Jonas-Emil Andreassen Foto: Privat/Camilla Aas Halvorsen

Bergen

Helgen før Aquarama var det Bergen Swim Festival Dette er et internasjonalt stevne med deltakere fra hele 13 nasjoner og 105 klubber. Over 800 deltakere konkurrerte i storslåtte «Aleksander Dale Oen Arena» og guttene satte flere personlige rekorder og alle tre tok NM-krav.

– NM arrangeres i Fredrikstad 1–4. juli utendørs i langbane-basseng. Før dette drar seks svømmere fra Grimstad svømmeklubb til Calella i Spania på NM-leir. Hensikten er å toppe formen til NM som de drar på umiddelbart etter leir, opplyser svømmeklubbens nestleder.

Mats-André Andreassen satt personlig rekord på 200 meter medley med tiden 2,16,9, hvor han kvalifiserte seg til finalen i B-flight (de som er ranket 9–16). Han satte der ytterligere ny personlig rekord med tiden 2,14,70.

– På 200 meter butterfly med tiden 2,14,70 kom han seg helt til finalen i A-flight (8 beste) og svømte rett over sin egen pers. 50 meter butterfly gikk forrykende fort og her satt Mats en sterk personlig rekord på 27,20 og kvalifiserte seg med det til NM på denne distansen, legger Aas Halvorsen til.

NM-klar

Jonas Emil Andreassen satt personlige rekorder på alle øvelser han svømte i helgen. Den sterkeste øvelsen ble 50 meter bryst på 31,24 som er under NM-kravet med god margin.

– Markus Halvorsen har slitt med sykdom i vinter, så forventningene var ikke de helt store til helgens stevne, Etter en tøff start på 100 meter medley begynte også han å sette personlige rekorder. En meget sterk avslutning på 50 meter bryst med tiden 31,96 på siste stevnedag sikret NM-deltakelse på denne distansen, rapporteres det fra svømmeklubben.

Alma Aaste Løvstuen Moen er treneren til guttene og hun var meget fornøyd etter helgens svømming. Det legges ned veldig mange timer i både basseng og på treningssenter i løpet av uken, både tidlig og sent de fleste dager, så det motiverer til videre jobbing etter stevnet.